Alpullu Şeker Fabrikası Keşan Ziraat Bölge Şefliği’nin 21 Ekim 2013 Pazartesi günü başlattığı 2013 yılı pancar alım sezonu, geçen Cumartesi günü sona erdi.

Kocadere Göleti yanındaki alım merkezinde gerçekleştirilen ve Çamlıca, Mahmutköy, Bahçeköy, Küçükdoğanca ve Keşan merkezden gelen pancar ürünü alımlarında, bu yıl 500 ton alım hedeflenirken, yaklaşık 700 ton şeker pancarı alımı gerçekleştirildi.

OKUR: ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Alımlar ile ilgili konuşan Alpullu Şeker Fabrikası Keşan Bölge Şef Vekili Zafer Okur, Keşan’da birim alanda verimin çok yüksek olduğunu belirtti. Okur, “Biz bu üretimin daha da iyi olmasını temenni ederiz. Çiftçinin yüzü bu yıl verimlerde olduğu gibi fiyatlarda da gülecektir. Bu yıl İpsala’da ton başına 140 TL ödeme yapacağız. Keşan’da da 135 TL ödeme yapılacak. Keşan’da fiyatın 5 TL düşük olmasının nedeni şeker oranı düşüklüğü. 10 ton ürün alan bir üretici, bin 350 TL alacak. %50 masraf kabul etsek üreticimizin cebine yine aşağı yukarı 700 TL kalacak. Gerçekten çiftçiye çok büyük desteklerimiz var. 3 tane avans ödemesi yapıyoruz. Vatandaşımızın şikayeti sadece devlet desteklemesinin olmaması. Sadece tütün ve şeker pancarına destek vermiyor. Bunu biz de anlamıyoruz.” dedi.