Alpullu Şeker Fabrikası Keşan Ziraat Bölge Şefliği, tarafından 8 Ekim’de başlatılan pancar alımlarında artık sona yaklaşıldığı ve şu ana kadar Keşanlı pancar üreticilerinden 2 bin 400 ton ürün alındığı ve daha birkaç gün devam edecek olan alımlarla bu rakamın 2 bin 600 tonu bulmasının beklendiği öğrenildi.

ÜRETİM TAHMİNLERİ AŞTI

Bu yıl Keşan’da gerçekleştirilen pancar ekilişleri ile tahmini olarak 2 bin 500 ton pancar alımının ön görüldüğü ancak mevsim şartlarının iyi gitmesi ve yağışların zamanında yağması nedeniyle üretimin en az 200-250 ton kadar artış göstereceği ifade edildi.

SEVKİYATLAR DA BAŞLADI

Bu arada, Alpullu Şeker Fabrikası Keşan Ziraat Bölge Şefliği’nin İstanbul Yolu üzerindeki alım tesisinde bugüne kadara gerçekleştirilen alımlarda bin 800 ton kadar pancar biriktiği ve bu pancarların sabahtan itibaren Alpullu Şekere Fabrikası’nın üretime kapalı olması nedeniyle Susurluk Şeker Fabrikası’na  gönderilmesine başlandı.

Susurluk Şeker Fabrikası’na Keşan’dan yapılan yaklaşık 600 ton kadar sevkiyat ta Mahmutköy, Seydiköy, Şükrüköy ‘den yapıldı. Bu bölgede yetiştirilen şeker pancarları Keşan’daki tesislere getirilmeden tüm alım işlemleri o bölgede gerçekleştirilerek kamyonlara konuldu ve Susurluk’a gönderildi

DEKARA ORTALAMA 7 TON PANCAR ALINDI

Bu yılın pancar üreticileri için bereketli bir yıl olduğu ifade edilirken, dekar başına ortalama verimin 7 ton civarında olduğu ancak çok sayıda üreticinin dekara 10 ton şeker pancarı aldığı kaydedildi.

ÜRETİCİYE TON BAŞINA 157.5 LİRA ÖDENECEK

Keşan’da bu yıl yetiştirilen pancarın kalitesinin de çok iyi olduğu ifade edilirken, yapılacak tahliller sonunda şeker oranının %16’yı bulması halinde üreticilere ton başına 157.5 lira ödeme yapılacağı bildirildi.