Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı “Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği”ne göre Edirne genelinde 230,  Keşan’dan da 29 üretici, ekipman desteğinden yararlanacak. Açıklanan sonuçların çiftçiler tarafından hayal kırıklığı ile karşılandığı belirtildi.

BİN 882 KİŞİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanan listelere göre, destekleme programı kapsamında Edirne genelinde yapılan toplam 2 bin 193 başvurudan 230 kişi ya da kurum yararlandırıldı. Başvuruları kabul edilen kişi ya da kurumlar, mibzer, pülverizatör, diskli tırmık, sıra arası çapalama makinesi, yem hazırlama makinesi, süt sağım makinesi, arıcılık malzemeleri, balya makinesi gibi desteklemeden yararlandırılacak. Ayrıca açıklanan bu listelerin dışında, 81 başvurunun da yedek olarak ilerleyen dönemde boş kontenjanların yerine değerlendirmeye alınacağı kaydedildi. Edirne’den büyük umutlarla ve beklentilerle başvuruda bulunan bin 882 kişi ya da kurumun istekleri ise reddedildi.

KÖYLERİN KALKINMA KOOPERATİFLERİ, SÜT SOĞUTMA TANKLARINI ALACAK

Açıklamaya göre, Keşan’dan, Yenimuhacir, Şabanbera, Orhaniye, Kılıçköy, Maltepe, Çelebi, Boztepe olmak üzere 7 kooperatif süt soğutma tankı, 4 kişi arıcılık malzemeleri, bir adet el traktörü ve ekipmanı, 3 adet mibzer, 3 adet pülverizatör, 4 adet sıra arası çapalama makinesi, 1 adet slaj makinası, 4 adet süt sağım makinesi, 2 adet yem hazırlama makinesi desteğinden yararlanacak.

BAŞVURULAR EDİRNE’YE YAPILACAK

Başvuruları kabul edilen üreticilerin ilgili evrakları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü’ne müracaat etmelerinin ardından bu konudaki sürecin başlayacağı öğrenildi. Başvurusu kabul edilen projelere yüzde 50 hibe desteğinde bulunulacak.