Kurban Bayramı’na iki haftadan az bir süre kala geçen Cumartesi günü Keşan Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık piyasasının canlanmaya başladığı ve fiyatların belirlenmeye başlamasıyla birlikte alışverişin de başladığı gözlendi.

KOMŞU İLÇELER VE KEŞAN’IN 15 KÖYÜNÜN HAYVANLARINA YASAK VAR

Keşan Ticaret Borsası tarafından sıkı bir denetim ve düzen içinde işletilen Keşan Canlı Hayvan Pazarı’na Enez, İpsala, Meriç köyleri ile Keşan’ın Şabanmera, Akhoca, Büyükdoğanca, Barağı, Beyköy, Çelebi, Danişment, Erikli, Kızkapan, Koruklu, Mecidiye, Orhaniye, Suluca, Yayla ve Yeşilköy’den gelen küçük ve büyükbaş hayvanlar, Gıda Traım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından uygulanan karantina sebebiyle sokulmadı.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR DAHA REVAÇTA

4 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan kesmek isteyen ve özellikle küçükbaş hayvan alımına yönelen vatandaşlar, bayrama iki hafta daha zaman olmasına rağmen hayvanları görmek ve fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için Keşan Canlı Hayvan Pazarı’na uğradı.

BÜYÜKBAŞ FİYATLARI 3 BİN LRADAN BAŞLIYOR

 Hayvan yetiştiricileri, bu yıl büyükbaş hayvan fiyatlarının 3 bin liradan başlayacağını ve hayvanın iriliğine göre 7 bin hatta 10 bin liraya kadar yükseleceğini, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatın 400 liradan başlayıp 700-800 liraya kadar çıktığını ifade ederek, “Bu hafta bizler de pazarı bir yoklamak ve erken alıcılar olursa onlara satış yapmak için geldik. Umudumuz önümüzdeki haftalarda. Bu yıl emeğimizin karşılığını alacağımızı umuyoruz. Beklentilerimiz bu yönde” diye konuştu.

HER BÜTÇEYE UYGUN KURBANLIK VAR

Hayvan pazarını dolaşan ve yetiştiricilerle hem sohbet eden hem de pazarlık yapan vatandaşlar ise, daha çok fiyatlar hakkında bilgi almak için geldiklerini söyleyerek, “Her bütçeye göre kurbanlık var. Bizim Keşan pazarımız varken başka yerden hayvan aramaya hiç gerek yok” şeklinde konuştular.