Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yetkililerce ayçiçeği desteklemelerinin önce hesaplara yatırıldığı daha sonra ise yatırılmadığı yönünde açıklamalarının çiftçilerin tepkisine yol açtığını bildirdi.

Geçtiğimiz hafta ayçiçeği desteklemelerinin hesaplara geç yatırılacağı ile ilgili bir basın açıklaması yaptığını hatırlatan Yetim, “Gördüm ki, destekleme yapılacak iller arasında Edirne yok. Benim niyetim ayçiçeği desteği ödemesi yapılacak iller arasında Edirne’yi de aldırabilmekti. Ben, iktidar partisi ilçe başkanının ve yöneticilerinin olaya vakıf olmadıklarını gördüm ve vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmasını istedim. Dün (Geçtiğimiz Cuma günü), Keşan Ziraat Odası tarafından atılan mesaj üzerine ayçiçeği destekleme paralarının bankaya yattığını ve saat 18.00’den sonra TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre kimin ne zaman alacağı yazıyordu. Hatta AKP Keşan ilçe başkanı Facebook’taki sayfasında destekleme paralarının ödendiğini paylaştı. Fakat ilerleyen saatlerde sayfasından kaldırdı. Bu yaptığım haber üzerine beni birçok AKP’li kişi arayarak, ‘Hani desteklemeler yatmayacaktı’ gibi söylemlerde bulundu. Bu mesajlar üzerine bende sevindim. Ben yanılayım, bana yanlış haber gelmiş, hiç önemli değil. Yeter ki köylülerimiz bir nebze olsa da rahatlasın. Ama gelin görün ki, köylerimiz bu haberi duyunca birçoğu para alayım, borcumu ödeyeyim, şöyle güzel bir alışveriş yapayım’ diye Keşan’a geldi.” dedi.

HAYALLERİ İLE OYNUYORSUNUZ

Mehmet Ali Yetim, Keşan’a gelerek hesaplarını kontrol eden birçok çiftçinin hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, şunları söyledi: “Yazık değil mi çiftçilere? Hayalleri ile oynuyorsunuz. Arkadaşlar, bu verilecek destekleme parası bir lütuf değil. Çiftçilerimizin hakkı ve kanunen verilmesi gerekiyor. Hatta bu verilenlerin iki katı olması gerekiyor. Ben gereken uyarıyı yaptım. AKP’li yöneticilere basın yoluyla bilgi vermiş oldum. Eğer gerçekten çiftçilerimizi düşünüyorlarsa, hükümette sözleri geçiyorsa çiftçilerimizin destekleme paralarının bir an önce ödenmesini sağlar. AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in de yaptığı açıklamayı net olarak göremedim. ‘Ödemeler yapılıyor’ diyor ama ödemeler yok. O zaman milletvekilimize yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum.”