Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, Ramazan Ayı’nda oruç tutanlar için süt tüketilmesinin önemine ve yararlarına dikkat çekti.

Uzmanların, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için sahurda süt içilmesini önerdiğini bildiren Meriç, protein değeri yüksek olan sütün insana 5 saat boyunca tokluk hissi verdiğine işaret etti.

SAHURDA BİR BARDAK SÜT İÇİLMELİ

Uzmanların, sahurun açlık süresini kısaltacağını ve içilen bir bardak süt ile bu sürenin daha da uzatılmasının mümkün olduğunu vurguladığını kaydeden Nevzat Meriç, “Bir bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat tok tuttuğu bilimsel olarak da kanıtlandı. Uzmanlar sahurda 1 bardak süt içilmesini öneriyor. Protein içeriği yüksek olan besinlerin midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdiği söyleniyor. Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissetmemize yardımcı oluyor hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor. Sütün bileşimindeki yağ midede uzun süre kalarak tokluk duygusunun uzun sürmesini sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın Ramazan Ayı boyunca bol bol süt tüketmesinde fayda var.” dedi.