Beğendik Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yetkilisi Necdet Kırmaz, dün yaptığı açıklama ile bölgemizde hasat mevsimine sayılı günler kaldığına dikkat çekerek, çiftçilerin ve vatandaşların anız yangınları konusunda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

YANAN SİGARA ATMAYALIM

Beğendik’ de ve bölgemizde bu yıl buğday ve arpa mahsulü beklentisinin çok iyi olduğunu söyleyen Kırmaz, “Başta arpa olmak üzere hasat için sayılı günler kaldı. Çiftçilerimizin bu sezonu çok iyi değerlendirmeleri için anız yangınlarına karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Gerek yoldan geçen araç sürücülerinin gerekse meraya çıkan vatandaşlarımızın sigaralarını yanar bir vaziyette atmamaları çok önemli Bu konuda çok duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

KİMSENİN CANI YANMAMALI

Geçtiğimiz yıllarda çok basit dikkatsizlikler nedeniyle büyük kayıpların yaşandığı yangınlar olduğunu da hatırlatan Kırmaz, “İnşallah bu hasat sezonu hiç kimsenin canı yanmadan ve kimsenin emeği boşla gitmeden bol ve bereketli bir şekilde gerçekleşir. Biz de bu konuda görevli olarak üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.