Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, dün yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun çeltik alımını değerlendirdi
Şen, çeltik baremlerinin değiştirilmesi konusunda girişimlerinin olduğunu söyleyerek, “TMO Genel Müdürlüğü’ne, Edirne’de bulunan ziraat odaları ve çeltik üreticileri birlikleri olarak hem faks hem de kargo yoluyla dilekçe gönderdik. İnşallah olumlu karşılanır. Çeşitler geçtiğimiz yıllarda Osmancık ve Baldo şeklindeydi. Şimdi bir sürü çeşit var. Bu da bir karışıklığa neden oldu. TMO’daki eksperler de konuyla ilgili olarak zor durumda. Bunu gidermek adına böyle bir girişimde bulunduk.”  diye konuştu.
PİYASADA REKABET OLUŞMASI AÇISINDAN OLUMLU BİR GELİŞME
Bölgedeki çeltik hasadının devam ettiğini belirten Şen, “Şu anda yaklaşık olarak %15’lik alanda çeltik hasadı yapıldı. TMO’nun ‘Çeltik alacağız’ demesi üretici ve piyasada rekabet oluşması açısından olumlu bir gelişme. Üreticilerimiz de sorunsuz bir şekilde mallarını biçer ve ürününü satar. Fiyat konusunda da devletimiz gerekli desteği verecektir. Ayçiçeğinde de Trakya Birlik avans fiyatını nasıl açıkladıysa TMO’da fiyat açıklayacaktır. Bu ülkenin olmazsa olmazı tarımdır. Tarımla birlikte ülke de rayına oturacaktır. Devletimiz de tarımın önemine her zaman değinmiştir.” şeklinde konuştu.