Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, Keşanlıların kurban alırken birlik üyesi yetiştiricileri tercih etmelerini istedi. Keşan’ın önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirten Günday, “Bölgemiz özellikle küçükbaş hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen alanlarından. Bölgemizde küçükbaş hayvan alanında ciddi bir miktarda kurbanlık üretimi söz konusu. Bölgemiz için Keşan’da yetişen kurbanlıklar yeterli.” dedi.

HAYVANIN SAĞLIĞI VE LEZZETİ KONUSUNDA ŞÜPHENİZ OLMASIN

Belediyeler başta olmak üzere kurban alanında faaliyet yürüten resmi kurum ve kuruluşlardan yetiştiricilik yapan hayvan sahiplerine kolaylık sağlanmasını isteyen Şenol Günday, “Keşanlılar da kurbanlık alırken kurban pazarında birlik üyelerini tercih etmeliler. Üyelerinin yetiştirdiği kurbanlıklar doğadan ve doğal beslenen koyun ve keçiler. Üyelerimiz kurbanlıklarını meradan ihtiyaç sahibine sloganıyla satacaklar. Bölge iklimi ve coğrafyası ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üstün özelliklere sahiptir. Vatandaşın yetişen ve üyelerimiz tarafından satışı yapılan etin lezzeti ve sağlığı noktasında hiçbir kuşkusu olmasın Kurbanlık alırken koyun ya da keçiyi tercih edin, hem Türkiye kırmızı ette rahat bir nefes alsın hem de ihtiyaç sahiplerine sağlıklı ve lezzetli kurban eti ulaşsın.” Şeklinde konuştu.

Günday, kurbanlık ihtiyacının küçükbaş hayvandan yana tercih edilmesinin ülke açısından önemine dikkat çekti.