Keşan’a bağlı Müsellim Çiftliği’nde dedelerinden devraldığı çiftçiliği günümüz şartlarında her geçen gün geliştirerek yaşatmaya çalıştığını söyleyen Sezai Konukçu,  Hamzadere Barajı’nın tam olarak hizmete girmesiyle birlikte bölgemizde tarımsal anlamda büyük bir gelişme yaşanacağına dikkat çekerek, “300 bin dekar alan sulama sahası içinde kalacak. Bölgemiz çiftçisi olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Buğday ve ayçiçeği bizi bugüne kadar bir arpa boyu ileri götürmedi. Değişen tarım teknolojilerine de ayak uydurarak alternatif üretim yollarını denemek gerekir.” dedi.

4-5 YILDA HERŞEY DEĞİŞECEK

Kendine ait 250 dekar arazisi bulunduğunu, 120 dekar kadar da icarla yer işlediğini kaydeden Konukçu,  bölgeye örnek olması amacıyla kendisinin alternatif ürün ekilişine daha şimdiden başlayarak bu yıl arazilerine çerezlik kabak çekirdeği ve bamya ektiğini söyledi. Bu arada bahçecilik için de çalışmalar yürüttüklerini ve 110 dekar olarak planladıkları bağın 11 dönümünü ekip hazırladıklarını da ifade eden Konukçu, “Bölgemiz çiftçisinin yapacağı tek şey kendisini yenilemek ve alternatif ürünlere yönelmek. Zaten bizim arazilerimiz çoğunlukla 10 dönüm, 20 dönüm civarında. Bu alanları meyve bahçesine veya sebze bahçesine çevirsek ve 1 ay çalışmak yerine birkaç ay çalışmayı göze alırsak para kazanmaya başlayacağız. En geç 4-5 yıl içerisinde ekonomik yönden büyük bir rahatlama yaşanır. Bahçeciliğe ve meyveciliğe yönelmeliyiz“ diye konuştu.

HERKES BİRŞEY YAPMALI

Açıklamasına bölgemizdeki tarımsal desteklemelerin yeterli olmadığını söyleyerek devam eden Konukçu,  şöyle konuştu: “Dünya gitmiş aya biz neden kalalım yaya. Herkes kendi branşında bir şeyler yapsa bölgemiz ve ülkemiz çok daha hızlı kalkınacak. Ancak bunun için Devletin girişimcileri desteklemesi gerekiyor. Devlet müteşebbislere sahip çıkmalı, onları teşvik etmeli.

BUZHANE ŞART

Konukçu,  son olarak Keşan’a tarıma dayalı organize sanayi bölgesinin kurulma çalışmalarının çok olumlu bir gelişme olduğunu da kaydedip,  bölge ihtiyacını karşılayacak büyüklükte bir buzhane ihtiyacına dikkat çekti.