Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde toplanan Süt Konseyi’nin önümüzdeki Temmuz ayından geçerli olmak üzere açıkladığı 1,15 lira fiyatın beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını belirterek, “10 kuruş zam üreticiyi hiçbir şekilde memnun etmemiştir. Üstelik açıklanan bu fiyatın herhangi bir değişiklik olmadan bu yıl sonuna kadar devam edeceği endişesini de taşıyoruz. Üretici bir kez daha umduğunu bulamadı.” diye konuştu.

DESTEKLEMELER DE DÜŞMEYE BAŞLADI

Süt fiyatlarının çok düşük gitmesinin yanı sıra yapılan desteklemelerin de her geçen gün düşürülmeye başlandığına da dikkat çeken Meriç, daha önce 8,5-9 kuruş olan süt destekleme miktarının 6 kuruşa, çiğ süt desteklemesinin de 4 kuruşa indirildiğini ifade etti. Meriç, “Süt üreticisi hep mağdur ama ne yapsın eli mahkum bir şekilde bu işi yapmak zorunda, yapacak başka bir şeyi yok. Önümüzdeki birkaç gün içinde balya zamanı başlayacak ve bu konuda bizi neyin beklediği henüz belli değil. Çünkü yaşadığımız hava şartları mahsulü ne şekilde etkileyecek belli değil. Birçok arkadaşımız biçtirdiği otunu bağlatıp alamadan sele kaptırdı. Bizim yaptığımız işe dışarıdan bakıp <çok pahalı, bu fiyata olur mu?> diyenler çok ama gelsinler işin içine girsinler de görsünler.” dedi.

5 İNEĞİ OLMAYAN DESTEKLEME ALAMAYACAK

Meriç, Anaç Sığır Desteklemesi konusunda bir duyum aldıklarını ve bundan endişe duyduklarını da belirterek,  şöyle konuştu: “Söylenene göre artık ağılında en az 5 tane anaç inek olmayan üretici desteklenmeyecekmiş. 5 tane inek bakmak hem imkan hem de hizmet olarak kolay bir şey değil. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse süt üreticiliğine bir darbe daha vurulmuş olacak.”