21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün önemine değinen Meriç, “Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından, IDG (Uluslararası Sütçülük Federasyonu)’nin 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda, 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde
EN ÖNEMLİ BESİN GRUPLARINDAN BİRİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİDİR
Nevzat Meriç, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ülkemiz nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmiş olmaları, onların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması için ön şartlardandır. Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan gereksinim yaşamının diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır.”
KİŞİ BAŞI YILLIK SÜT TÜKETİMİ 24 LİTRE
Türkiye’deki süt ve süt ürünleri tüketim oranının önerilen miktarların altında olduğuna dikkat çeken Meriç, ülkemizde süt tüketiminin kişi başı yıllık