AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Anadolu Sigorta Bölge Müdürü İdil Pamir, Anadolu Sigorta Tarım Sigortaları Sorumlusu Ulaş Aytekin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda ilk olarak konuşan Şapçı, şunları söyledi: “Tarım sektörü dünya açısından taşıdığı kritik önem nedeniyle birçok sektöre hammadde sağlamakta ve ayrıca birçok riskler içermesi dolayısıyla kendine özgü bir yapıya sahiptir. Tarım sektörü insanların beslenmesinde dünya nüfusunun artış hızıyla önemli bir yer tutmaktadır. Bu kadar önem arz eden bir sektör için risk yönetim programları tüm gelişmiş ülkelerde kapsamı sürekli geliştirerek uygulanmaktadır. Ülkemizde ise TARSİM adıyla tarım sigortaları havuzu bu bağlamda risk paylaşımını ve risk transferini gerçekleştiren bir yapıya sahiptir.” 

YEŞEREN HER BİR ÜRÜN BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

TARSİM ile ilgili bilgi veren Pamir, şu ifadeleri kullandı: “TARSİM’in 10 yılı aşkın süredir yönettiği havuza biz Anadolu Sigorta olarak ciddi bir katkı sağlıyoruz. 2016 yılında bu havuzdaki, üretimdeki payımız 45 milyon Türk Lirasıydı. 2017’de yüzde 51 oranında artış yaptık ve 69 milyona çıkardık. TARSİM’e önem veriyoruz. Bu topraklarda yeşeren her bir ürün bizim için çok değerli.” 

Konuşmaların ardından Aytekin, konuyla ilgili bilgilendirdi. 

TARSİM bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

TARSİM bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi