AYŞİN SEÇİL GEZER

“http://randevu.tmo.gov.tr” internet adresinden randevu alan çiftçiler, buğday ürünlerini, dün, sabahın erken saatlerinde, traktör ve kamyonlara TMO Keşan Ajans Amirliği'ne getirdi.

Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır ve yöneticiler, TMO Keşan Ajans Amirliği'ne gelerek, TMO Keşan Ajans Amir Vekili Erdoğan Çekiç ve çiftçilerle görüştü.

ÜRETİCİMİZ 3 KERE RANDEVU ALABİLİYOR

Ziyarette Mangır ve yöneticilere ‘Hoş geldiniz’ diyen Erdoğan Çekiç, şunları söyledi: “Buğday alımlarımız bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Şu anda buğday alım fiyatı kilogram başına 1 lira 5 kuruş. Yemlik grubumuz da 87 kuruş. Buğday kalitesi arttıkça fiyat da ona göre artıyor. Ödemeler; ilk 15 gün içinde kartlı olanlar alacak, kartı olmayan, bankada hesap açtırmayanlar 1 ay içerisinde alacaklar. Bu yıl üreticimiz 3 kere randevu alabiliyor. Üreticimiz toplam üretimini 3’e bölüp ona göre randevu alabilir.” 

MALİYETLER ARTIYOR ANCAK SATILAN ÜRÜNÜN FİYATI ÇOK DEĞİŞMİYOR

Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır da 2018 yılının tüm üreticilere bereketli olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı: “Çiftçilerimiz bir sezonluk emeklerinin karşılığını buradan almak istiyor. Bu yıl verimler geçen seneye göre düşük. Çiftçilerimizi kaç yıldır aldığı iyi verimler kurtarıyor. Fiyatlar zaten çok değişmiyor. Her yıl maliyetler artıyor ancak satılan ürünün fiyatı çok değişmiyor. Ürün satış fiyatlarının gerilerde olması çiftçilerimizin cebini yakıyor. Bu yıl verim de olmayınca çiftçilerimiz çok zor durumda, dayanmaya çalışıyorlar. Çiftçi ekip-diktiği topraktan emeğinin karşılığını ya alıyor ya alamıyor. Böyle giderse çiftçilerimiz üretemez duruma gelebilir.” 

TMO Keşan Ajans Amirliği'nin, günlük 900 ton, toplamda ise 21 bin ton kapalı depolama kapasitesine sahip olduğu ifade edildi. Gelen buğdayların bu kapasiteyi aşması durumunda TMO Keşan Ajans Amirliği’nin açık alanlarına da buğday depolanacak, üreticiler mağdur edilmeyecek. 

TMO’da buğday alımları başladı

TMO’da buğday alımları başladı

TMO’da buğday alımları başladı