GİZEM GÖRÜR

BUĞDAY FİYATLARI İHTİYAÇ HALİNDE AÇIKLANACAK

İftar programında, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TMO Genel Müdürü’yle görüşme fırsatı bulduklarının altını çizerek, sözlerine başlayan Balcılar, şunları söyledi: “Bakanımızla görüşmemizde, Türkiye’deki tüm TMO bürolarının açık olduğunu ve üreticinin buğdayını verebileceğini ifade etti. Buğdayın piyasa fiyatlarında olduğunu ve ihtiyaç olması halinde kısa süre içerisinde taban fiyatlarını açıklayabileceklerini bizimle paylaştılar.”

ÇELTİKLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Çeltikle ilgili de görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Sedat Balcılar, “TMO’nun çeltikte fiyat açıklamayacağını ve piyasayı izleyeceklerini bizimle paylaştılar. Çeltik fiyatlarında düşüş yaşanması durumunda, anında müdahalede bulunacaklarını ve alım yapabileceklerini bize söylediler. Bakanımız, devletin üreticinin yanında olduğunu ve üreticinin üretmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Bunların yanında bakanımıza bölgede yaşanan diğer sorunlarımızı bire bir iletme fırsatımız oldu ve bunların da yakın zaman içerisinde çözüleceğini bizimle paylaştı.” dedi.

Balcılar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölgedeki üreticilere hayırlı bir sezon geçirmelerini diledi. Üreticilerin üretmesini söyledi ve her zaman üretenin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.”

Sedat Balcılar ve Seçkin Şimşek, iftar programının ardından Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e İpsala pirincini hediye etti. Çelik de, İpsala pirincinin sadece Türkiye’de değil, Dünya’da bir marka olduğunu belirterek, Balcılar ve Şimşek’e teşekkür etti.