CHP’nin 2011 yılında Edirne Milletvekili Adayı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, dün, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda öğrencilere, “Türkiye ve Trakya Tarımı” konulu bir konferans verdi.

Okulun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.15 sıralarında başlayan seminere, Gaytancıoğlu’nun yanısıra, Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ebru Onurlubaş ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi gazetecilere bir değerlendirme yapan Gaytancıoğlu, “Bugün burada öğrencilerimize bilgilendirmeye yönelik bir konferans gerçekleştiriyoruz. Türkiye ve Trakya bölgesi tarımı ile tarımın ekonomiye katkıları konularında bilgiler vereceğim. Bildiğiniz gibi Trakya ekonomisinin en önemli temel kaynağı tarımdır. Bunu öğrencilerimize aktaracağız. Ayçiçeği, buğday ve çeltik piyasaları ile büyükbaş hayvancılık konularına değineceğiz. Bölgemizin bazı yerlerinde meyvecilik, bazı yerlerinde ise seracılık çalışmaları yapılıyor. Bu konulara da kısaca değineceğiz. Son olarak da bölgemizin tarımsal sorunları hakkında bilgi vereceğiz. Trakya’nın en önemli tarımsal sorunu Ergene Nehri’nin kirliliği. Öğrenciler, nasıl bir bölgede yaşadıkları hakkında bilgi sahibi olacak. Çünkü okulda çok farklı yerlerden gelen öğrenciler var.”

Açıklamanın ardından konferansa geçildi.