AYŞİN SEÇİL GEZER

18 Mart 2018 Pazar günü Edirne’de yapılan genel kurulda Beyaz, Sarı ve Pembe Liste olarak üç adayın yarıştığını ifade eden Turgay, şunları kaydetti: “Seçim olumlu havada dostluk içinde gerçekleşti. Beyaz liste olarak biz 345 oy, sarı liste 254, pembe liste ise 192 oy alarak birlik üyelerinin takdirini aldı. Bana göre kaybedenden ziyade Damızlık Birliği kazanmış, gerçek üretici kazanmıştır. Bu genel kurula gelen gelmeyen, bize destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Birlikler var olmak zorunda birlikler kiminle var olur, üyeleriyle var olur. Bundan sonra da amacımız üyeler, yönetim, çalışanlarımız ile bir aile olarak güven ortamı yaratıp birliğimizi daha iyi yerlere getireceğiz.”

DAMIZLIK SIĞIR SAYISININ ARTTIRILMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ahmet Turgay sözlerine şöyle devam etti: “Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde en büyük problem çalışanlarımızın maaşlarının ödemeleri düzensiz yapılıyor. Bu konuyu hallederek sahada başarılı çalışmalar gerçekleştirmelerini sağlamak olacaktır. Ayrıca birlik adına site kurarak üreticilerimizin burada hayvanlarını satabilmeleri için imkan sağlayacağız. Bilindiği üzere Trakya hayvancılıkta hastalıktan ari bölge konumunda ama baktığımız zaman hayvan üreticilerimizin zorlanması özellikle yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hayvanlarını eksiltme yoluna gidiyor. Tabii ki bu durumda bölgemizdeki damızlık sığır sayısında %20 gibi düşüşe sebep oldu. Bu da bizim açımızdan üzücü bir durumdur. Birlik olarak üreticilerimize, üyelerimize yem bitkileri tohumu satarak damızlık sığır sayısının arttırılmasını sağlamaya çalışacağız. Bizim için Hayvan Artı Yem Bitkisi üretimiz vazgeçilmez olması lazım. Bu yüzden Birlik olarak yem bitkisi tohumlarının satışını gerçekleştireceğiz.” 

İTHAL HAYVANLARIN HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Yurt dışından hayvan getirilmesini doğru bulmadığını belirten Turgay, sözlerini şöyle tamamladı: “İthalata sıcak bakan biri değilim. Öncelikle üreticilerimizin ellerindeki damızlık sığırların değerlendirilmesi taraftarıyım. Bu doğrultuda üreticilerimize sahip çıkacağız. Ülkemiz açısından da ithal hayvanların hiçbir zaman çözüm olmayacağını düşünüyorum. Özellikle Enez, İpsala bölgesinde bulunan yerli sığırların hayvancılığımız açısından da önemli olduğunu ve bu konuda çeşitli aşılamalar ile de daha kaliteli damızlıklar olabileceğini düşünüyorum. Tabii ki biz Edirne hayvancılığında yerli sığır sahibi üreticilerimizi de sahiplenerek birliğimize üye olmalarını istiyor, Edirne hayvancılığında bir kazanım olarak görüyoruz.”