Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, destekleme ödemelerini yapmayan çiftçilere konulan yasakların, belirli şartlar doğrultusunda kaldırılacağını açıkladı.

5488 sayılı Tarım Kanunu’nun geçici 3. maddesi uygulama genelgesi hakkındaki duyuru gereği destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, blokeler, tedbir, ödemelerin durdurulması, ödemeden men ve benzer sebeplerle haklarında ödeme yasağı konulan gerçek veya tüzel kişilerin 2 Ağustos 2013 tarihinden 1 Ekim 2013 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları şartıyla il ve ilçe müdürlükleri tarafından 6 ay içerisinde yapılacak incelemelerde gerçek üretim yapıldığına dair bulgu ve emarelerin tespit edilmiş olması şartıyla kaldırılacak.

GERÇEK ÜRETİCİLER HAK ETTİKLERİNİ ALACAKLAR

25 Nisan 2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, desteklemelerden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandırıldıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile bu kanunun 23. Maddesi doğrultusunda geri alınanlara, 2 Ağustos 2013 tarihinden 1 Kasım 2013 tarihine kadar İl-İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemesi yapılacak.

ÇİFTÇİLERİN BİLGİLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLECEK

Bu kanun kapsamında başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerin; başvuru yılındaki evrakları, muhtar beyanı, ÇKS kayıtları, Bakanlık İl-İlçe Müdürlüğü kayıtları, kamu kurum veya kuruluşları tarafından tanzim edilen belgeler, makbuzlar, senetler, kayıtlar, sözleşmeler ve buna benzer diğer bilgi ve belgeler ile mahalli bilirkişilerce verilen bilgilerinden faydalanılacak.