Malkara’nın Yaylagöne Köyü’ndeki bir hayvan işletmesinde tespit edilen şarbon hastalığı nedeniyle belde karantinaya alındı.

Köyde inceleme yapan yetkililer, hasta olan hayvanlardan alınan numunelerde şarbon hastalığının tespit edilmesi sonucu, bölgeyi karantinaya alarak köye hayvan girişi ve çıkışını hastalık bitinceye kadar yasakladı.

Yetkililer, karantina işlemi boyunca tüm hayvanlarda aşılama yapılacağını, veteriner hekim kontrolünde şarbon tespit edilen hayvanların kesime sevk edileceği bildirdi.

Edinilen bilgiye göre Yaylagöne merası ile Keşan Küçükdoğanca Köyü merasının sınır olması nedeniyle hayvanların aynı ortamda bulunabilme olasılığı dikkate alınarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü tarafından Küçükdoğanca Köyü’nde koruyucu amaçlı aşılama yapılacağı da öğrenildi.

Yetkililer ayrıca şarbon hastalığı nedeniyle hastalık görülen tüm köy ve beldelerde hayvanların meralarda otlatılmasının yasaklandığını, bunun nedeninin de şarbon mikrobunun 50-60 yıl kadar toprakta bile yaşayabilmesi olduğunu dile getirdiler.

Şarbon hastalığı geçtiğimiz aylarda Beyendik Beldesi’nde de görülmüş ve bölgede uygulanan karantina ile aşılama çalışması yapılmıştı.