HABER MERKEZİ

“DESTEKLEMELER, 2 AYDAN BU YANA ÖDENMİYOR”

Ayçiçeği destekleme ödemelerinin halen ödenmediğini belirten Yetim, “Ürününü geçen satan ya da geç fatura veren bazı üreticilerimizin destekleme ödemeleri yaklaşık 2 ay önce askıya çıktı. Ama bu üreticilerimize 2 aydan bu yana halen ödemeleri yapılmadı. Üreticilerimiz de, destekleme ödemelerinin halen neden yapılmadığını bizlere soruyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğümüzde, icmalleri hazırladıklarını ve Ankara’ya gönderdiklerini bizlerle paylaştılar. Yetkililer de, Ankara’dan haber bekliyorlar.” dedi.

“ÜRETİCİ, MAĞDURİYET YAŞIYOR”

Mehmet Ali Yetim sözlerini şöyle sürdürdü: “Destekleme ödemelerinin gecikmesinin nedeni para olmamasından mı kaynaklanıyor? Ankara’daki yetkililerin bu konuda kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapması gerekiyor. Üreticiler, destekleme ödemelerinin geçmesi nedeniyle, mağduriyet yaşıyor. Üretici, 80 kuruşa buğday satması nedeniyle, yeni bir sezon için paraları yetmiyor. Devletimizde devamlılık esassa, yeni bakanın göreve başlaması beklenmemeli ve üreticilerin hak ettiği paraların biran önce yatırılması gerekiyor.”

“ÜRETİCİNİN ÜRETMESİ İÇİN DESTEKLENMELİ”

Yetim sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticinin parasının artık, yatırılması gerekiyor. Eğer ödemeler yapılmazsa, üretici borçlarını kapatmak için mallarını satmak zorunda kalıyor. Bu insanları bu kadar ezmenin anlamı yok. Üreticinin üretmesi için desteklenmesi gerekiyor.”