GİZEM GÖRÜR

Yetim, açıklamasında çiftçiliğin Türkiye’de bitmiş olduğunu dile getirdi.

 BU KADAR DA KÖTÜLÜK YAPILACAĞI AKLIMIZA GELMEMİŞTİ

Açıklanan buğday fiyatının çiftçi olarak tam bir hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Mehmet Ali Yetim,

“Hükümetin açıkladığı buğday fiyatları tamamen bir hayal kırıklığı olmuştur. Zaten açıklanmamasından da belliydi. Enflasyon oranını da göz önüne alınca biz en azından 1030 - 1040 TL olacağını bekliyorduk. Bu kadar da kötülük yapılacağı aklımıza gelmemişti açıkçası. Geçen sene 950 – 960 TL olan bir buğdayı en üst seviyede 940 TL’ye kadar indirip bunun da reklamını yapıyorlar. Burada çiftçiler memnun değil. Kimse memnun değil. AKP’ye oy veren zengin kesim memnun olabilir belki ama onlar da içlerinden memnun değildir. Kiminle görüşürsem herkes isyan ediyor.” dedi.

‘VER MEHTERİ’ Mİ DİYEYİM?

Yetim, buğday fiyatının açıklandığı tarihin bilerek 15 Temmuz’a denk getirildiğini kaydetti ve şunları söyledi: “Zaten ben buğday fiyatının açıklanmasını 15 Temmuz’a denk getirilmesinin bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Konu tartışılmasın diye. Biliyorsunuz ki gündem 15 Temmuz. Tartışma ortamı olmaması için yapıldı. Bu tamamen bir uyanıklıktır. ‘Ver mehteri’ mi diyeyim? Ne diyeyim. Bugünkü gazetelerde MHP İl Başkanı’nın açıklamasını gördüm. TMO’yu suçlamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Sonuçta bu devletin bir kurumudur. Onların da elinden gelen bir şey yok. Sonuçta yukardan gelen emri uyguluyorlar. Suçlamaya gerek de yok. Sen çiftçinin hakkını alması için ne yaptın kardeşim? İnsana bunu sorarlar. AKP ve destekçisi MHP çiftçiyi bitirme politikası uygulamışlardır. MHP de eleştiri yapıyormuş gibi yapıyor. Sen TMO’yu ne eleştiriyorsun. Git hükümeti eleştir. TMO kime bağlı? Ben artık bu saatten sonra çiftçilik ile ilgili konuşulacak bir konu kaldığını düşünmüyorum. Bizdeki çiftçilik bitmiştir. Hollanda çiftçisi, Brezilya çiftçisi, Rusya çiftçisi, Almanya çiftçisi Türkiye’ye hayırlı olsun.”

BU FİYAT ÇİFTÇİYİ KURTARMAZ

Mehmet Ali Yetim, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu saatten sonra çiftçilik konuşmak bir anlam ifade etmiyor. Önümüzde bir seçim olursa insanlarımız da otursunlar bir düşünsünler. Nasıl ki hayvan ithal ediyorsak, buğdayı da ithal ederiz. Hükümet bu kafayla giderse ithal buğdayla ekmek yapar. Ben AKP’li bazı arkadaşların ‘Buğdaya para verilseydi biz ekmeği 2 TL’den yiyecektik.’ dediğini bile duydum. Yorum yapmak istemiyorum. Çiftçimiz de cebine para gelmiyorsa, cebinden para çıkıyorsa otursun düşünsün. Bu fiyat çiftçiyi kurtarmaz. Buğday konusu bitmiştir. Diğer ülkelerin çiftçilerine hayırlı olsun. Güzel bir pazar kazandılar.”

Açıklamasının sonunda Kozköy yoluna da değinen Mehmet Ali Yetim, sözlerini şöyle tamamladı: “Kasım ayında programa aldığımız Kozköy yolu vardı. Çalışmalarımız yapılıyor. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma ve emekçi kardeşlerime de teşekkür ediyorum, çalışmalarında da başarılar diliyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ