AYŞİN SEÇİL GEZER

Uzunköprü’ye kurulması düşünülen OSB için toplantıların yapılmaya başlandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Yetim şunları söyledi: “Olağanüstü birinci toplantıda 8 kişi belirlenmişti. Vali Bey belirlenen kişilerin sadece İl Genel Meclisi Üyesi değil; kurum müdürlerinin yer alması gerektiğini ifade etti. Edirne’mize istihdam yaratacak bir çalışma yapılmak isteniyorsa köylerdeki insanlarımızın başka yere gitmemesi ve sıkıntı yaşamaması için yapılacak yatırıma destek verilmesi gerekiyor. Bölgemizde nereye yatırım yapılacaksa oraya gerekli desteği vermemiz gerekiyor.”

KEŞAN OLARAK TARTIŞMALARIN ÖTESİNE GEÇEMEDİK

 “Uzunköprü’de bazı çalışmalar hızlı şekilde ilerliyor. Keşan’da, OSB’yle ilgili söylemler var. Keşan olarak, ne durumdayız?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Ali Yetim şunları söyledi: “Uzunköprü’de bin 700 dönüm alana OSB’nin kurulması için destek veriyoruz. Özel İdaresinden oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, 1 milyon lira destek veriyoruz. OSB’nin Uzunköprü’ye hayırlı olmasını diliyorum. Keşan’da OSB’yle ilgili tartışmalar yaşanıyor. Ama Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ile AKP Keşan İlçe Başkanı’ndan OSB’nin ilçemize kurulacağı yönünde bir şey duymadım. AKP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, OSB konusunda Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın söylemleri konusunda, ‘belediye başkanımız sadece laf olsun diye konuşmuş.’ şeklinde söylemlerde bulunmuş. Ben bu tür söylemleri kendisine yakıştıramıyorum. Çünkü ilgili Bakan, ‘Keşan’a OSB yapılacak.’ derse yapılır. Uzunköprü’de işler sessiz sedasız şekilde ilerledi ve bugün istenen netice alındı. Ancak Keşan’da mera alanı, ot parası gibi kuru gürültü tartışmalar yaşandı. Keşan olarak şu anda tartışmaların ötesine ne yazık ki geçemedik.”

HÜKÜMET YETKİLİLERİ TARAFINDAN YAPILAN BİR ÇALIŞMA YOK

Yetim sözlerine şöyle devam etti: “Biz Keşan’ın gelir düzeyinin artmasını ve insanların para kazanmasını istiyoruz. Bundan ötürü Keşan’daki OSB’nin kurulması için söyleme değil, icraata geçilmesi gerekiyor. Bu iş Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle oluyorsa, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile AKP Keşan İlçe yönetimi bu işin neresindedir? Uzunköprü’de birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde, OSB’de ciddi bir ilerleme kat edildi. Keşan’da bu konuda atılan hiçbir adım yok. Kimsenin bu konuda, taşın altına elini koyduğunu görmüyorum. Burada amacım eleştirmek değildir. Ancak hükümet yetkilileri tarafından yapılan bir çalışma yok. Bakanlar, AKP’nin ilçe kongrelerine geliyorlar, ilçe başkanının kim olacağına karar veriliyor ve mesajlar veriliyor. Ama mesajlarda yapıcı bir şeyler yok.”

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE BİR ÇALIŞMA YAPILMALIDIR

Uzunköprü’ye yapılacak OSB’ye belediyenin ortak olmadığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Mehmet Ali Yetim, şöyle konuştu: “Uzunköprü Belediyesi ortak olmazken; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, OSB ilçeye kazandırılacaksa, belediye olarak ortak olabileceğini ve üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Buna rağmen, mera vasfı sorunu halen aşılamadı. Eğer mevcut alan mera vasfından çıkmadığı sürece, OSB’nin Keşan’a gelmesi mümkün değil. OSB konusunda, bir iletişimsizlik var. Bir an önce iletişim kurulup, birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma yapılmalıdır.”

KEŞAN’DA BİRLİK OLMAZSA BÖLGEYE YATIRIMIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Yetim sözlerini şöyle tamamladı: “Yetkililer OSB’nin Keşan’a kurulacağı yönünde artık bir müjde vermesi gerekiyor. Keşan’da birlik olmazsa ve herkes kendisine çalıştığı sürece, bölgeye yatırımın geleceğini düşünmüyorum.”