AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 11.00 sıralarında Keşan Ticaret Borsası’nda başlayan satışa; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, Keşan Ziraat Odası Meclis Başkanı Rüstem Akıncı, Keşan Ziraat Odası Başkanı Rıfat Mangır ve Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Volkan Diriker ile tüccarlar katıldı.

Satış öncesi konuşan Kaymaz“2017 yılı ürünü olan ilk arpanın salon satışına hoş geldiniz. Sizleri Keşan TB Meclisi adına selamlıyorum.” dedi.

Keşan Ticaret Borsası personeli de 2017 hasat yılının bölgeye bolluk ve bereket getirmesini temenni ederek, yılın ilk arpa ürününü açık arttırma ile satışa sundu.

BAŞAK DOLULUĞU GÜZEL

Yusuf Uzdilli tarafından Keşan’da üretilen arpa, alıcılara numune dağıtılarak satışa sunuldu.

Üretici Yusuf Uzdilli’ye ait bin 200 kilo arpa, Topaloğlu LTD. ŞTİ. adına Mesut Topaloğlu tarafından kilosu 2.20 TL’den satın alındı. Daha sonra bölgedeki ürünlerle ilgili beklentiler aktarıldı.

İlk olarak söz alan Gücüyeter, hasat sezonunun hayırlı olmasını dileyerek, “İklim bu yıl üretim açısından iyi gitti. Bundan sonra verim de inşallah beklediğimiz gibi olur. Fiyat konusunda ise henüz bir gelişme yok.” dedi. Ali Gücüyeter’in ardından söz alan Volkan Diriker, şunları dile getirdi: “Hububat ekilişine kış döneminde biraz sıkıntılı girdik. Ancak baharla birlikte yağışlar da güzel gitti. Rekoltenin iyi olmasını bekliyoruz. Süne konusunda gerekli mücadeleleri yaptık. Bu yıl süne sıkıntı olmayacaktır. Verimin geçen senenin altına düşmeyeceğini düşünüyorum. İklim istediğimiz gibi devam ediyor. Şu anda bir sıkıntımız yok. Allah hasat etmeyi nasip etsin.”

Yusuf Yörük, buğdayların boy uzunluğunun kısa olduğunu ve saman anlamında bu yıl sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.

Rıfat Mangır, “Üreticiler olarak altın bir yıl geçiriyoruz. İnşallah verimde kaliteyi yakalarız. Devletimizden iyi bir fiyat bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Saim Bilici, şunları söyledi: “Buğdaylar geçen yıla göre daha seyrek. Geçen yılki çimlenme olmadı. Şu anda başak doluluğu çok güzel.”

Satışın ardından  Keşan Ticaret Borsası adına Meclis Başkanı Necmi Kaymaz tarafından plaket ve 50 litrelik mazot fişi, Keşan Ziraat Odası adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır tarafından çeyrek altın hediye edildi.