2013’te Keşan’da 420 nikah kıyıldı

 

Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2013 yılında 420 nikah kıydı

Yılın son nikahı ise 31 Aralık 2013 Salı günü kıyıldı. Orhan ve Nursel Engin Çifti’nin kızları Nazlı Engin ile Nurettin ve Filiz Önün Çifti’nin oğulları Özgür Önün’ün nikahı, Keşan Belediyesi Evlendirme Memuru İsmail Gürel tarafından kıyıldı.

Bu nikahla Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2013 yılında toplamda 420 nikah kıymış oldu. Memurluk 2012 yılında ise 412 nikah kıymıştı.

Geçen yıl en fazla nikahın eylül ayında kıyıldığına işaret eden İsmail Gürel, bu ay içinde 52 nikah kıyıldığını bildirdi.

2013 yılında 37 adet başka il ve ilçelerde nikah kıydırılması için gerekli olan izinname verildiğine işaret eden Gürel, 2013 yılında yabancı uyruklu 10 kişinin de nikahının Keşan Belediyesi’nde kıyıldığını bildirdi.

Nikah kıydıracak çiftlerin, Nüfus Müdürlüğü’nden evlenme ehliyet belgesi, 5’er adet vesikalık fotoğraf, asılları ile birlikte her iki kişinin de nüfus cüzdan fotokopileri ile Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurması gerektiği dile getiren İsmail Gürel, 2014 yılı Uluslararası Aile Cüzdan Bedeli’nin 69 TL olduğunu aktardı.

Hafta sonu belediyede kıyılacak nikahın 120 TL, hafta içi ve hafta sonu evlerde kıyılacak nikahın 140 TL, hafta içi ve hafta sonu restaurant, otel ve düğün salonlarında kıyılacak nikahın 160 TL, dini ve milli bayram tatillerine denk gelen günlerdeki nikah ücretlerinin 180 TL, izinname bedelinin 30 TL olduğunu aktaran Gürel, hafta içi belediyede kıyılacak nikah ile engelli vatandaşlardan ücret talep edilmediğini bildirdi.

Çiftlerin nikah işlemleri için Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na en az 10 gün önceden müracaat etmesi gerektiğini de vurgulayan İsmail Gürel, randevu sistemine göre nikah kıyıldığına da dikkat çekti.