** İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, “Bu çorbada herkesin tuzu bulunsun. Hayırsever Keşan halkına güveniyorum ve Aşevi’ne katkı sağlayacaklarına inanıyorum.” dedi.

 

 

İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, bu gece sahura kalkılarak yarın başlayacak Ramazan ayı nedeniyle, Aşevi’nden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 19. iftar yemeğinin verileceğini bildirdi.

AŞEVİ’NDEN BU YIL 19. KEZ RAMAZAN YEMEĞİ DAĞITILACAK

Aşevi’nden 18 yıldır her yıl Ramazan ayında yemek dağıttıklarını ve yarın akşam başlanacak yemek dağıtımı ile 19. yıla adım atacaklarını belirten Aktaryıldız, yemek alacak vatandaşların kayıt işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Son 2 gündür yapılan kayıtlarda yemek alacak hane sayısının 65 olduğunu ve her hanede en az 5kişi olduğu dikkate alındığında sayının yaklaşık 350 kişiye denk geldiğini söyleyen Kerim Aktaryıldız, son gün bu sayının çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

AÇIĞIMIZ 9 GÜNE ÇIKTI

Keşan Belediyesi tarafından her yıl yapılan 15 günlük erzak yardımının bu yıl 10 güne çekildiğini ifade eden Aktaryıldız, “Her yıl Keşan Belediyemiz 15 gün, Keşan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 10 gün, Keşan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi 1 gün olmak üzere 26 günlük yemeğimiz karşılanıyor, geriye kalan 4 günlük yemek ihtiyacı da hayırsever vatandaşlarımız tarafından sağlanıyordu. Ancak bu yıl Belediyemiz bazı kısıtlamalara gitmiş ve 10 günlük erzak yardımında bulunacağını bildirmesiyle açığımız 9 güne çıktı. Ben yine de Keşan halkının duyarlı davranacağına ve katkısını esirgemeyeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

AKTARYILDIZ, GAZETELERDEN DESTEK İSTEDİ

Keşan’da yayımlanan yerel gazetelerden de bir isteği olduğunu dile getiren Kerim Aktaryıldız, “Gazetelerin bir köşesinde 30 gün boyunca ‘Aşevi’nde sizin de bir tuzunuz bulunsun’ şeklinde bir spot yazarak, hayırsever vatandaşlarımıza yapacağımız katkıya destek vermelerini istiyoruz.” dedi.

BİR GÜNLÜK YEMEK MALİYETİ 3 BİN TL

Aktaryıldız, Aşevi’nden dağıtılan bir günlük yemeğin maliyetinin ise 3 bin TL olduğunu söyledi.

AÇILIŞ DUASI YARIN 18.00’DE YAPILACAK

Yarın saat 18.00’de Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri’nin katılımıyla Aşevi’nden yemek dağıtımının açılış duası yapılacağını bildiren Kerim Aktaryıldız, Aşevi’nden dağıtılacak ilk günkü yemeğin menüsünün; şehriye çorbası, pirinç pilavı ve etli kuru fasulye olduğunu belirtti.