Ramazan ayının ilk günü olan 288 Haziran 2014 Cumartesi günü, Keşan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Keşan Belediyesi, İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever vatandaşların katkı ve desteği ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımına başlandı.

Aşevi’nde saat 18.00’da başlayan yemek dağıtımına; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Çörek, Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Dernek Başkanı Kerim Aktaryıldız ve yöneticiler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin dua okumasının ardından konuşan Kaymakam Dınkırcı, “Hepinizin Ramazan ayını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. İnşallah Ramazan ayı ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olur.” dedi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlerden istirhamım kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bu vesile ile bir kenara bırakmanız. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olabilmesi için hepimize iş düşüyor. Ramazan ayının güzelliklerinden biri sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın artmasıdır. Hepimizin birbirine destek olma duygularının en üst seviye çıktığı günlerde bulunuyoruz. Bu günleri iyi değerlendirmek lazım. Bu çalışmaya emek, destek ve katkı sağlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızı, Belediye Başkanlığımızı, İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizi ve diğer hayırsever vatandaşlarımızı kutluyor, teşekkür ediyorum.

Herkesin kendi sokağındaki, caddesindeki, mahallesindeki ve köyündeki fakir, fukara ve ihtiyaç sahibine bu vesile ile destek çıkmasında fayda var. Devlet olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız vasıtasıyla bizler bunu yapıyoruz. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyor. Herkesin birbirinin kıymetini bilmesi dileğiyle selam ve saygılar sunuyorum.”

Konuşmanın ardından Dınkırcı, Özcan ve Yeniçeri, ilk yemek dağıtımını yaptı.

Aşevi’nin ilk gün menüsünde yayla çorbası, kavurmalı kuru fasulye ve pirinç pilavı vardı.

Ramazan ayının ilk gününde 1.500 kişiye yemek dağıtıldı, ileriki günlerde ise bu sayının artmasının beklendiği de dile getirildi.