Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’ne bağışlanan bir tekerlekli sandalye, beraberinde duygusal bir öyküyü de gündeme taşıdı.

Almanya’da yaşayan Fevzi Kırcı adlı gurbetçinin, derneğe bağışladığı tekerlekli sandalyenin ilginç öyküsünü Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, Medya Keşan Gazetesi’ne şöyle açıkladı: Fevzi Kırcı adlı bir vatandaştan derneğimize yazılmış bir mektup aldık. Kendisi geçen yıl ağustos ayında Keşan yakınlarında ailesiyle birlikte bir trafik kazası geçirdiğini belirterek, derneğimize tekerlekli sandalye bağışlamak istediğini söylüyordu. Geçirdiği trafik kazası sırasında adını vermek istemediği oğlunun bir bacağının kısa süreli olarak alçıya alındığını belirten Kırcı, hastaneden çıktıktan sonra derneğimizin faaliyet gösterdiği Çocuk Parkı’na gelip oturmuş. Çay falan içmiş. Hesabı ödemek isteyince, parktaki görevli elemanlarımız, kendisine engellilerden çay parası alınmadığını söylemiş. Bu davranıştan çok etkilenen ve sevinç duyan Fevzi Kırcı, oğlunun ayağındaki alçı alınıp yeniden sağlığına kavuşup Almanya’ya döndükten sonra bile bu davranışı unutmamış ve derneğimize tekerlekli sandalye bağışlama kararı almış. Bu kararını bize bildirdi. Kendisinin bağışladığı 2 adet tekerlekli sandalyenin şu anda gümrük işlemleri yapılıyor. En kısa sürede bizlere ulaşacak. Biz de bu sandalyeyi, bağışlanan diğerleri gibi ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Kendisinin bu duyarlığına teşekkür ederiz.”

İPSALA’YA TEKERLEKLİ SANDALYE


Öte yandan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği tarafından dün, İpsala'nın Kocahıdır Beldesi’ne tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu.

Dernek Başkanı Aykut,  Kocahıdır Beldesi’nde ikamet eden ortopedik engelli Seçil Kolan'ın tekerlekli sandalyesini babası Esat Akbaş’a teslim ettiklerini söyledi. Tekerlekli sandalye tesliminde Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Aksu ile Ufuk Yaman da hazır bulundu.

Aykut, Ramazan ayı boyunca tekerlekli sandalye vermeye gayret ettiklerini belirterek, bağışların imkanlar ölçüsünde süreceğini söyledi. Akbaş da kendilerine yardımcı olan dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.