Genel olarak herkesin bildiği gibi, çöplüğe atılanlar artık işe yaramayanlardır. Bir yerlerde biriken çöpler kokmaya-kokuşmaya ve etrafındaki diğer sağlam ve temiz olanları da kokutup, çürütmeye başlar. Bu işe yaramaz çöplüklerden fareler, haşaratlar ve her türden leş yiyiciler beslenir...

Doğuştan günümüze, hayatımızın değişik evrelerinde yaşadığımız sorunlardan olumsuzluklardan geriye kalan Nefretlerimiz... Hayal kırıklıklarımız... Keşkelerimiz...

Üzüntülerimiz... Pişmanlıklarımız... Her türden kin, nefret duygularımız...

Geçmişten bu güne değin, bize üzüntü ve acı veren her ne varsa, aklımızın hafızamızın deposunda biriktirdiğimiz duygularımızın, bir biçimde çöplüğe dönüşmesine neden olur. Acıya, nefrete ve kine dair biriktirdiğimiz her duygu artık bir çöptür ve zamanla çürüyüp kokuşmaya başlar...

Bu çöplerden gelen kokular aklımıza, duygularımıza, hafızamıza aldığımız yeni, temiz ve güzel şeyleri farketmemizi engeller ve bir süre sonra, onların da çürümesine kokmasına neden olurlar.

Kendimizin ve sevdiklerimizin iyi ve güzellikler içinde yaşamasını istiyorsak, geçmişten bu günümüze değin yaşadığımız acı, nefret ve intikam gibi, bütün olumsuz duygularımızdan arınmamız "temizlenmemiz" gerekir.

Ve unutulmamalıdır ki, biz müsaade etmediğimiz sürece hiç kimse bizi üzemez, ezemez kullanamaz. Başkaları tarafından bize yaşatılan her olumsuzlukta, bir şekilde bizim de payımız vardır. "Hayır" demeyi günlük yaşamımıza sokamadığımız sürece işimiz zor.

Olumlu yenilikleri ve güzellikleri fark etmemizi engelleyen ve kısa sürede onların da çürümesine, kokmasına neden olan olumsuz ve kötü birikimlerin oluşturduğu çöplerden temizlenmek, arınmak... Yani Affetmek, Hesaplaşmak, Yüzleşmek... Bir şekilde "helalleşme"yi gerçekleştirmek olmalıdır.

Aslında uzun gibi düşünülen, oysa kısa olan yaşam süremizi kokuşmuş, çürümüş anılardan ve düşüncelerden temizleme gücüne, özgüvenine sahip olabilirsek, geriye kalan günlerimizi zamanımızı daha güzel, daha huzurlu yaşama şansına sahip olabiliriz.

Bu konudaki cesareti, kararlılığı kendinizde görebiliyor musunuz?

Bende kendimi bu konuda çok yönlü olarak gözden geçirerek neler yapmalıyım, nasıl yapabilirimi değerlendirme, hayata geçirme arayışları içindeyim.

Yeni yılın ilk haftasında yılın ilk yazısında "arınma ve helalleşme", yaşamımızda yeni temiz bir sayfa yeni bir başlangıç olabilir.