Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcileri dün Keşan’a gelerek, doğada insanlar tarafından zarar verilen 2 leylek ve 2 martıyı Cennettepe Tesisleri’ne getirerek tesisin işletmecisi Suat Bekyar’a teslim etti.

Doğada yaralanan ve zarar gören hayvanlara Keşan Cennettepe’de yapılan kafesler ile yaşayabilecekleri bir ortam oluşturularak, ikinci bir şans tanınacağı belirtildi.

HAYTAP Yaban Hayatı Sorumlusu Ege Sakin ve HAYTAP Keşan Bölge Sorumlusu Tülay Kahveci tarafından Suat Bekyar’a teslim edilen hayvanların bir süre kafeslerinde ortama uyum sağlamalarının ardından, kafeslere gerekli donanımlar ilave edilerek hayvanlara doğal bir ortam sağlanacağı öğrenildi.

Hayvanların yaşam biçimleri ve nasıl yaralandıkları hakkında bilgi veren Ege Sakin, şöyle konuştu: “Keşan bölgesinde bulunan hayvanlardır. Bu hayvanlar bir daha doğaya dönemeyecek. Bu hayvanların biri vurulmuş, diğerinin kanadını zedelenmiş. Araba ile vurmuş sonra arkasına bile bakmadan basmış gitmiş. Burada yapılmak istenen hayvanlara ikinci bir şans tanımaktır. Keşan’da Cennettepe olduğunu öğrendik ve Suat Bey’e bu konuyu aktardık. Suat Bey’e bahsettiğimizde bu hayvanların bakımları yapılıyordu. Burada bir hizmet verilirken, şimdi doğa sevgisi ve hayvan hakları bilinci oluşturmak istedik. Biz de burada doğaya dönemeyecek olan hayvanları bulup, yardım ettikten sonra ikinci bir hak vermek için böyle bir uygulama yaptık. Ayrıca buraya gelen vatandaşlara da hayvanların hikâyelerini anlatıp farkındalık yaratmak istedik. Pekçok insan bu hayvanların doğada nasıl yaşam mücadelesi içinde olduğundan haberdar değil. Arabalar çarpıyor. İnsanlar tarafından vuruluyor. Hastalanıyorlar. Çok büyük acılar çekiyorlar. Sadece insanların bilinçsizliği yüzünden. Şu ördeğe araba çarpmış, kaç saat yolun kenarında kalmış bilinmiyor. Bilinçli bir vatandaş haber vermiş, tedaviyue alınmış, kanatları kesilmek zorunda kalmış. Burası onlara ikinci bir şans, buradaki vatandaşlarımıza da bilinçlenme, farkına varma yeri olacağını tahmin ediyorum.”

Cennettepe Tesisleri İşletmecisi Bekyar da kendilerine bu fırsatı veren HAYTAP’a teşekkürlerini sunarak, Şu an hayvanlar için kapasitemiz uygun. İnşallah ilerleyen zamanda da daha çok hayvana bakma şansımız olur. Keşan halkına ve özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisini bir parça da olsa aşılayabilirsek ne mutlu bize.” dedi.