İpsala Belediye Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik olarak düzenlenen Caillou Müzikali, 29 Aralık Pazar günü izleyiciyle buluştu.

İpsala Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve saat 13.00'te başlayan müzikalde; yüz boyama, sosis balon katlama gösterisi ve çocuklara armağan dağıtımı gibi bölümler yer aldı. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, yaptığı konuşmada “Bir yılı geride bırakıp yeni bir yıla geçmek üzereyiz. 2013'ü sevgiyle, saygıyla, neşeyle terk edip 2014'ün bize sevgi, neşe, mutluluk getirmesi dileğiyle bu eğlenceyi düzenlemiş bulunuyoruz. Sayın veliler, sizler de hoş geldiniz. Neden önce çocuklar? Çünkü çocuklar hem ailemizin, hem bölgemizin hem de ülkemizin geleceği. Çocuklarımıza ne kadar güzel imkanlar hazırlarsak, onların eğitimlerine ne kadar güzel katkı sağlarsak, onları yarına ne kadar iyi hazırlarsak bu ülke o kadar güzel olur, çağdaş olur, anlamlı olur. Aileden başlayan eğitim okulda devam eder yaşam boyu sürer. Eğer yaşadığımız toplumun değerlerine değer veriyorsak onlara vermiş olduğumuz iyi eğitim sonucundadır. Eğer yaşadığımız toplumda yolsuzluklardan, haksızlıklardan, adam kayırmalardan şikâyetçi isek demek ki, çocuklarımızı, gençlerimizi ve kendimizi iyi yetiştirememişiz demektir.” dedi.

Karagöz, sözlerinin devamında ise; “Önemli olan çağdaş dünyayı algılamak, insanı insan olduğu için sevmek, bütün insanlara eşit davranabilmek, hak yememek, hak yedirmemek, inançlı olmak, inancımızın gereğini yerine getirmek çağdaş insanlığın temel özelliğidir. İşte bugün bizim yarınımız olan bu sevgili çocuklara ne kadar güzel eğitim verirsek, aileden başlayarak tüm yaşamları boyunca bu ülke güzel olur, namuslu olur, ahlaklı olur, dindar olur, milliyetçi olur, Atatürkçü olur.

Mustafa Kemal Atatürk'ü sadece belirli günlerde ve bayramlarda anmak, O'na yönelik saygımızı, sevgimizi şekliyle belirtmek değil, O'nun bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne sonuna kadar namuslu bir şekilde, ahlaklı bir şekilde, inançlı bir şekilde savunmak her Türk vatandaşının, her Türk çocuğunun temel görevi olmuştur. Her ne kadar andımızı kaldırmaya uğraşsalar da, siz sevgili yavrularımız bu andımızı büyük bir yüreklilikle her sabah yine söylüyorsunuz. Çünkü, bugün bu alanlarda rahat bir şekilde etkinliklere katılabiliyorsak Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir. Onları bir kez daha minnetle, vatanseverlik duygusuyla, inançlarımız doğrultusunda rahmetle anıyoruz, onlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Siz sevgili çocuklarımızın, değerli vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine, en güzeline, en doğrusuna, en ahlaklısına layık olduğunuza inanan bir insanım. Güzel İpsala'mın güzel insanları bütün güzellikler size yaraşır, güzel İpsala'mın güzel çocukları bütün güzellikler sizin olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ünlü çizgi film kahramanı Caillou ve arkadaşlarından oluşan gösteri gurubu müzikali sundu. Çocuklar, müzikale danslarıyla ve alkışlarıyla eşlik etti. Müzikalin ardından çocuklar animatörler ile köşe kapmaca oyunu oynayıp, dans etti. Biri birinden eğlenceli anların yaşandığı oyun sonrası animatörler çocukların yüzlerini boyadı. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinlik, çocuklar ve ailelerinin Caillou ile fotoğraf çekilmeleriyle son buldu.