Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, gazetemizin dünkü sayısında yer alan, “Doğuştan engelli Erdal Öner, akülü araç için destek bekliyor.” başlıklı haberimiz üzerine gazetemize yaptığı değerlendirmede, engellinin akülü araç kullanabilmesi için doktor raporu gerektiğini söyledi.

Aykut şöyle dedi: “İpsala’nın Yapıldak Köyü’nde yaşamakta olan 37 yaşındaki doğuştan engelli Erdal Öner, gezebilmek ve sosyal hayata katılabilmek için akülü sandalyeye ihtiyaç duyuyor. Erdal Öner’in babası Maksut Öner, oğlunun doğuştan ortopedik engelli olduğunu ve vücut fonksiyon kaybının yüzde 80 olması nedeniyle yürüyemediğini, tek eliyle de tekerlekli sandalyesini yürütemediğini belirtiyor.

Öner ailesinin de belirttiği gibi daha önce kendilerine tekerlekli sandalye verildi. Tekerlekli sandalye bağışlamak ile akülü sandalye vermek konuları tamamen farklı. Akülü arabalar tekerlekli sandalyelerden çok pahalı. Biz dernek olarak, bir kişiye akülü araba vermek yerine birçok kişiye tekerlekli sandalye bağışlamayı tercih ediyoruz. İşin maddi yönünü bir kenara bırakırsak, akülü araç kullanmak için doktor raporu gerekiyor. Çünkü akülü araç kullanan o engelliyi trafiğin içerisine salıyorsunuz. O aracı kullanabilecek, beyin yeteneğinin olması gerekiyor. Bu yönde bir rapor gerekiyor. Erdal Öner, doktor raporu için başvuruda bulundu mu bilmiyoruz ama raporunu bize ulaştırdığında seve seve yardım etmeye hazırız.”