BÜLENT SAYLAM

Fotoğrafı çeken ve paylaşan matbaacı Ergün Can, Keşan’ın yakından tanıdığı bir emekçinin hikâyesini bizlere aktardı. Bu fotoğraf, Keşan’da yıllardır seyyar arabasıyla tatlı ve poğaça satan Muttalip Büyükkal’a aitti.

RANTSIZ, KARŞILIKSIZ, KİMSEYİ KANDIRMADAN DA

EKMEĞİNİ KAZANABİLMEYİ BİZE ÖĞRETTİ

Can, Büyükkal’ın emekçi kişiliğinden örnek aldığını belirtirken Kent Müzesi kurulduğunda Büyükkal’ın satış yaptığı seyyar arabanın bu müzede yer alması gerektiğini kaydetti. Can, çektiği fotoğrafa şunları yazarak paylaştı: “Fotoğrafta gördüğünüz bu güzel insan ve kendi söylemiyle kendisinden yaşça büyük ekmek teknesiyle yıllardır Keşan sokaklarını arşınlıyor çocukluk yıllarımda onunla tanıştığımda aracın içindeki tatlılar beni cezp etmeyip arabaya odaklanıp büyülenmiştim. O hala Keşan sokaklarında ‘şambali bunlar ballı’ diyerek tatlılarını satıyor siz de o tatlılardan deneyin, rantsız, karşılıksız, kimseyi kandırmadan da ekmeğini kazanabilmeyi bize öğrettiğin için; iyi ki varsın Muttalip abi. 
Not: İlerde bir kent müzesi kurulduğunda içinde yer alması gereken en güzel araç olacaktır.”

GENÇLERE ÖRNEK OLACAK BİR HAYAT HİKÂYESİ

Can’ın paylaştığı fotoğrafa Büyükkal’ı tanıyanlar da Keşan’ın sembollerinden biri olduğunu ve kaybolan bir mesleği yaşattığı konusunda birleşirken şunları söylediler: Gerçek bir emekçi, Keşan’ımızın sembollerinden biridir Muttalip. Unutulmaya başlanan mesleği yaşatan emekçi, kutluyorum. Yılların emekçisine selam. Yıllardır ekmeğinin peşinde mücadele veriyor, helal olsun. Bence gençlere örnek olacak bir hayat hikâyesi.  Hayatta alın teriyle ekmek parası kazananlar yorulmadan yılmadan yaşamaya devam ederler. Bu emekçi kardeşimiz de Üniversite bitirmesine rağmen, ekmek teknesini yıllardır sürdürüyor. Kutluyorum. Bol bereketler olsun.”