Keşan’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karanlıkdere mevkiinde yaptırılan 736 sosyal konutun sahiplerinin belirlenmesi ve kuralarının çekilmesine rağmen hâlâ hak sahiplerine teslim edilememesi sıkıntı ve şikayetlere neden oluyor.

Dün bu sıkıntılarını dile getirmek için İki Minareli Çarşı Camii yakınlarındaki bir kahvehanede biraraya gelen vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları ve yetkililerden beklentilerini dile getirdiler.

Toplantıya katılan grup adına konuştuğunu söyleyen Salih Özdemir, sosyal konutlarına taşınamamanın büyük sıkıntısı ve çaresizliği içinde olduklarını ifade etti.

HANİ MAYIS’TA TESLİM EDİLECEKTİ?

Bugüne kadar yapılan açıklamalara inanarak konutlarının ha bugün ha yarın teslim edileceği umudunu taşıdıklarını ve bu nedenle çok büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Özdemir,  şöyle konuştu: “Biz yetkililere soruyoruz: Bizim evlerimizi ne zaman dağıtacaksınız? Bu konuda çaldığımız hiçbir kapıdan bir cevap alamıyoruz. Konutların bizlere, yaşanan bazı hırsızlık olayları nedeniyle konutlarda ortaya çıkan eksiklikler nedeniyle dağıtılmadığı şeklinde laflar söyleniyor. Evler bizlere geçen Mayıs ayında teslim edilecekti, şimdi önümüzdeki Ağustos ayı sonu deniyor. Eğer bu konutlarda bir hırsızlık olayı varsa yetkililer bunu araştırsın ve gerekeni yerine getirsin. Bu hırsızlık olayı ile ilgili olarak konuşulan birçok şey var ama ben burada bunları ifade etmek istemiyorum. Biz konutlarımızın eksikleri varsa bile bu haliyle de dağıtılmasını istiyoruz. Biz evlerimize geçelim orada yaşayanlar olarak aramızda bir komisyon oluşturur ve eksiklikleri ortadan kaldırmaya çalışırız. Böyle giderse sokaklarda yatıp kalkmaya başlayacağız. Çünkü ev sahipleri en az 6 aylık kira sözleşmesi yapıyor. Bu ay taşınacağız, öteki ay taşınacağız derken ev sahipleri sözleşme yenilemediğimiz için çıkmamızı istiyor. Onlar da haklı. Yetkililerden bu sorunumuza bir açıklama yapmalarını ve konutlarımızın bir an önce dağıtılmasını istiyoruz.

TOP, TOKİ’DE

Bilindiği gibi, TOKİ tarafından yaptırılmakta olan konutlar için belirlenen kriterler çerçevesinde başvurular Keşan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınarak, yasal süreç içerisinde kura çekimi gerçekleştirilmiş ve hak sahipleri belirlenmişti. Bundan sonra Toplu Konut İdaresi’nin konutları tamamlayarak sözkonusu hak sahiplerine teslim etmesi gerekiyor.