Önceki dönemlerde Keşan’da bulunan engelli derneklerinde başkanlık görevleri yürüten Fikret Akan, Keşan’da engelli oto park alanlarının çoğaltılması için yazdığı dilekçe ile önceki gün Keşan Kaymakamlığı’na başvurdu. 

Bir engelli olarak zaten sosyal hayata katılmakta birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Akan, arabası olan engellilerin şu an için park yapabilecekleri sadece bir tane yer olduğunu, bu sayının mutlaka arttırılması gerektiğini söyledi.

Tüm vatandaşlar gibi engellilerin de Hükümet Konağı’nda, Belediye Başkanlığı’nda birçok işinin olduğunu ancak buralara araçlarıyla gittiklerinde hiçbir zaman park edecek bir yer bulamadıklarına dikkat çeken Akan,İnşallah bu talebimiz dikkate alınır. Hükümet Konağı, Belediye Başkanlığı binalarına yakın birer veya ikişer “engelli araç park yeri” açılması uygun görülür. Bu sorun biz engelliler için çok önemli” diye konuştu.

BİZLER ZORLUKLARA ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA YA DIŞARIDAN GELEN ENGELLİLER!

Engellilerin diğer bir sorununun da kaldırım ve yol işgalleri olduğunu belirten Akan, şöyle konuştu: “Tekerlekli sandalye kullanan birçok engelli arkadaşımız esnafın kaldırım işgalleri nedeniyle çok büyük zorluklar yaşıyor. Kaldırımdan gidemiyor, yollar da park etmiş araçlar nedeniyle daralınca sokağa çıktıklarında hem kendileri hem de ona refakat eden yakınlarının zaman zaman büyük tehlike atlattıkları oluyor. Bizler birer Keşanlı olarak bu zorluklara alışmaya çalışıyoruz ama bir de çevre ilçe, belde ve köylerden gelen engelliler var. Onların ne çektiğini ancak biz engelliler biliyoruz. Kaldırımları ve yol kenarlarını işgal eden esnaftan bir ricamız var. Kaldırımlar sizin olsun ama hiç olmazsa yol kenarlarını biz engelliler için rahat bırakın. Bizler de sosyal yaşama ayak uyduralım.”