Röportaj Haber

Lokanta Yağmur İşletme sahibi Salim Temel ile yemek ve lokanta sektörü üzerine konuştuk.

Keşan’da 2014 yılından beri yemek hizmeti verdiğini ve aynı zamanda yemek yarışmalarına da katıldığını belirten Temel, sorularımızı içtenlikle yanıtlarken aynı zamanda yemek pişirmenin bazı püf noktalarına da değindi.

- Keşan’da Lokanta Yağmur işletmesi olarak ne zamandır hizmet vermektesiniz?

Temel: “İşletmemiz Lokanta Yağmur olarak Haziran 2014 yılından beri, sağlıklı ve lezzetli yemekleri güleryüzlü hizmet anlayışıyla Keşan halkına sunmaktayız.”

- Menülerinizde ne gibi yemeklere yer veriyorsunuz?

Temel: “Sabahın erken saatlerinde başlayan hizmetimiz, sabah servisinde;  çorba çeşitleri, kahvaltı tabağı, omlet çeşitleri, melemen, sucuklu yumurta gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Öğle servisinde; Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerini, yöresel lezzetleri, kırmızı ve beyaz et yemeklerini, sebze ve diyet yemeklerini, müşterilerimizin tercihi doğrultusunda, şeker tansiyon ve diyet hastalarına da özel yemek seçeneklerini bulabilirsiniz. Ayrıca günün her saatinde tercih edebileceğiniz, geleneksel tatlıları, şerbetli tatlıları, sütlü tatlıları ve meyve tatlılarımız da menümüzde yer almaktadır. Akşam servisinde; ızgara çeşitleri ve müşterilerimizin tercihi doğrultusunda, onlara özel yemek menüsü de hazırlanmaktadır. Mesela balık ızgara ve buğulama seçeneklerini sunmaktayız.”

- Osmanlı mutfağının seçkin lezzetleri ve yöresel lezzetleri dediniz, bunlara birkaç örnek verir misiniz?

Temel: “Bizler Trakyalı ve Edirneli olarak bu konuda çok şanslıyız. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olan Edirne, Osmanlı saray mutfağına çok sayıda lezzet kazandırmış bir ilimizdir. Kuzu ciğer sarma, Mutancana, Hünkar beğendi, Elbasan tava, Kuzu yahni, Kuzu tandır, Kuzu kapama çok güzel ve lezzetli örneklerdir. Bu lezzetlere Lokanta Yağmur’daki yemek menümüzde de yer vermekteyiz.”

- Güzel ve lezzetli bir yemek için neler gerekli?

Temel: “Lezzetli bir yemek için kullanacağınız sebzenin, etin vs. malzemenin tazeliği mevsimine uygunluğu, soyma doğrama ve hazırlama yıkama ve pişirme tekniğinin büyük önemi vardır. Biz Lokanta Yağmur'da hazırladığımız yemeklerde kullanacağımız malzemeleri yapılacak yemeğin çeşidine göre günlük olarak seçerek tedarik etmekteyiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ