2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı’nda Keşan Yusuf Çapraz Lisesi’nden mezun olan engelli öğrenci Murat Can Çiçek, dün açıklanan ÖSYM Yerleştirme sonuçlarına göre İstanbul Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği İngilizce Bölümünü tam burslu olarak kazandı.

Çiçek, bundan 7 ay önce bir arkadaşının önerisi ile Özyeğin Üniversitesi’nin %100 burs ödüllü “Bilgisayar Oyunu Tasarım” yarışmasına katıldı.

 

Üniversitenin Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve 28 Ocak - 1 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan yarışmaya Türkiye genelinden 500 öğrenci katıldı. Yapılan elemelerin ardından burada yarışan tek engelli TM öğrencisi olan Murat Can Çiçek, önce ilk 25 öğrenci arasına girdi.

% 100 BURSU KAZANDI

Özel bilgisayarında gözleri ve başı ile Enable Viacam programı kullanan Çiçek, “Traffic Pong” oyununu tasarladı.

Tasarladığı bilgisayar oyunuyla yarışmada 1. olan Çiçek, üniversitenin %100 burs ödülünün sahibi oldu.

Murat Can Çiçek’in yarışmada kazandığı burs ödülünden yararlanabilmesi için 2012- 2013 ÖSYM Yerleştirme Sınavı’nda da başarılı olması gerekiyordu.

İLK TERCİHİ İLE İSTEDİĞİ OKULA YERLEŞTİ

Çiçek, azmi ve zekası sayesinde, bu sınavda 420,68994 puan alarak, bursunu kazandığı okula ilk tercihiyle yerleşmeye hak kazandı.

Lise yıllarında makine mühendisliği ya da hukuk fakültesi okumayı planladığını söyleyen Çiçek, yarışmaya katılmasıyla birlikte hayatına bilgisayar mühendisliğinin girdiğini, bunun kendisi ve ailesi için  sürpriz olduğunu söyledi. Bilgisayar tutkunu olan gençlerin internet ortamında herhangi bir yarışma gördüklerinde “Kazanamam” düşüncesini bir kenara bırakıp şansını denemesi gerektiğini dile getiren Murat Can Çiçek, kendisinin de bir yarışma sayesinde eğitim hayatına yön verdiğini bildirdi.

Çiçek, başarılı olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini de ifade etti.