KÜLTÜR SANAT

115. yılında Pavli Panayırı yarın başlıyor

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen geleneksel Pavli Panayırı, bu yıl 115. kez kapılarını açacak.

Abone Ol

Trakya’nın asırlık eğlencesi Pavli Panayırı Pehlivanköy’de düzenlenecek

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen geleneksel Pavli Panayırı, bu yıl 115. kez kapılarını açacak. Bugün başlayacak olan ve 14 Eylül Pazar günü sona erecek panayıra tüm halk davet edildi.

TRAKYA’NIN ASIRLIK GELENEĞİ SÜRÜYOR

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, bilinen adıyla Pavli Panayırı, bu yıl 115. kez gerçekleştirilecek.

Pehlivanköy’de 11-14 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek panayırda hayvan pazarı, alışveriş stantları, konserler ve çeşitli eğlenceler Trakya halkını bir araya getirecek.

BAŞKAN HOŞGÖR’DEN DAVET

Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, panayırın Trakya kültürünün en önemli simgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Trakya’nın asırlık eğlencesine tüm yöre halkımız davetlidir.” dedi.

BÖLGEYE HAREKETLİLİK KATACAK

Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Pavli Panayırı, sadece Pehlivanköy değil tüm Trakya için ekonomik ve sosyal açıdan büyük önem taşıyor.