<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; line-height: 12pt;">Edirne ESOB (Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği), Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında 17 Mart 2014 tarihinde imzalanan </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; line-height: 12pt;"><i>“Hijyen Eğitim Programları”</i></b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; line-height: 12pt;"> protokolü çerçevesinde dün Keşan’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.</span> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">Saat 14.30 sıralarında Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya Edirne ESOB Başkanı <b>Emin</b> <b>İnağ</b>, Genel Sekreter <b>Özay</b> <b>Güngören</b>, Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu <b>Seda</b> <b>Havale,</b> Keşan’da ilgili alanlarda faaliyet gösteren odaların başkanları ve temsilcileri katıldı.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">İNAĞ: GIDA SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN TEMİZLİĞE DİKKAT ETMELİ <o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">Toplantı hakkında basına bilgi veren <b>İnağ</b>, gıda ve gıda ile ilgili olan sektörlerin hijyen ve temizlik eğitimi alacağını belirterek, <b><i>“8 saatlik eğitim sonucunda sertifika alacaklar. Geçmişte gıda ile ilgili sektörlerde hizmet veren esnaflarımızın portör muayeneleri artık kalktı. Böyle bir eğitim alınması zorunlu. Eğitimler 5 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanacak. Gıda sektöründe çalışan esnaflarımız temizliğine dikkat etmeli. Bir insan kendisi temiz olmazsa bakterilere zemin hazırlıyor. Bu protokol kapsamında Ocak ayından beri çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güzel bir çalışma yapılıyor.”</i></b><i> </i>dedi.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">ÇAKMAK: FIRINCILAR BU EĞİTİMİ ALMIŞTI <o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">Daha sonra söz alan Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı <b>Hüseyin</b> <b>Çakmak</b> ise şunları söyledi: <b><i>“Keşan’dan hijyen eğitimi alacak odalarımız başta KTSO, Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası, Sebze Bakkal ve Manavlar Odası, Berberler ve Kuaförler Odası ile ayrıca İpsala ve Enez’den karma esnaf odalarımız bu eğitimi almak zorundalar. Fırıncılarımız bu eğitimi kısa süre önce aldılar. Eğitim almayan varsa eğitime katılabilecekler.”</i></b><i><o:p></o:p></i></span></p> <p class="MsoNormal" style="line-height:12.0pt"><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">Toplantı Genel Sekreter <b>Özay</b> <b>Güngören</b>’in protokol hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi. <i><o:p></o:p></i></span></p>