HABER MERKEZİ

Esnaflar, yaşanan hırsızlık olaylarından bıktıklarını ve yaşanan soruna bir an önce çözüm beklediklerini bildirdi.

“BİRÇOK ESNAFIMIZ MAĞDUR DURUMDA”

Ali Tanırgan adlı esnaf, yaşanan hırsızlık olaylarından bıktıklarını belirterek, “Benim işyerimde daha önce hırsızlık olayları yaşandı. Bu hırsızlık olaylarından dolayı Ali Paşa Halk Çarşısı’ndaki esnaflar rahatsız ve birçok esnafımız mağdur durumda. Benim bir komşumun yaklaşık 20 bin TL’lik zararı var. Hırsızlar, pasajdaki birçok işyerine girdi. Bu hırsızlar, sadaka kutusunu dahi çaldı. Sokağa çıkma yasağı oldu ama hırsızlar dışarda geziyor. Ali Paşa Halk Çarşısı’na hırsızlar dananmış durumda. Pandemi nedeniyle, zaten işlerimiz olmuyor birde hırsızlık olayları yaşanması bizleri olumsuz etkiledi. Yaşanan soruna çözüm üretilmesini istiyoruz. Yetkililer, gelip sorunlarımızı dinlesin” dedi.

“SİGARA İÇMEK SERBESTMİŞ GİBİ İÇİLİYOR”

Tanırgan, pandemi sürecini hatırlatarak, “Bir takım yasaklar var. Yetkililer, yasaklara uyulması konusunda her defa uyarılarda bulunuyorlar. Ancak, pasaj içerisinde yoğunluk yaşanıyor. Pasaj içerisinde, maske kullanımı ve sosyal mesafe yok, sigara içmek serbestmiş gibi içiliyor. Yaşanan sorun konusunda yetkilileri arıyoruz ama sadece uyarıda bulunuluyor. Kurallara uyulmuyorsa ceza yazılmalı. Ali Paşa Halk Çarşısı en kötü günlerini geçiriyor” diye konuştu.

“HIRSIZLIK OLAYLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Mutlu Gezer adlı esnaf ise açıklamasında şunlara yer verdi: “Hırsızlık olayları aldı başını gidiyor.

Hırsızların yaşının küçük olması nedeniyle bırakılıyor. Serbest bırakıldığı içinde hırsızlar, bir şeyler çalmaya devam ediyorlar. Yaşanan sorunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum. Bu konuda, emniyet güçlerimizle birlikte hareket mi edilir yoksa Artı Çarşı esnafları olarak, bekçi tutup, kendi güvenliğimizi mi alırız bunun oturup düşünülmesi lazım. İşyerimizi 14 ya da 21 gün kapattığımızda ne olacağını bilmiyoruz. Her pasajın kendi güvenliğinin olması lazım. Ama bununda bir maliyeti var. İşlerimiz olmuyor ve bunu karşılamamız mümkün gözükmüyor. Pandemi olayı da, işlerimizi olumsuz etkiledi.”

“İÇERİSİNDEKİ ESNAFIN YAKLAŞIK YÜZDE 50’SİNE GİRDİ”

Oğuz Birci adlı esnafta yaşanan sorun hakkında “İşletmemiz, bu pasaj içerisinde 15

yıldırhizmet veriyor. Yaklaşık 7-8aydır bu bölgede hırsızlık olayları arttı. Pasaj içerisindeki esnafın yaklaşık yüzde 50’sine girdi. Hırsızlar mallarımızı çalıyor, yakalanıyor ama serbest bırakılıyor. Serbest bırakıldıktan sonra komşumun işyerine giriyorlar. Daha önce de, benim işyerime girerek, sadaka kutusunu çaldılar. Hırsızlık olaylarından bıktık. Bu soruna çözüm üretilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI”

Birci, sözlerini şöyle tamamladı: “Pasaj içerisinde, sigara tüketimi oluyor. Pandemi sürecinde bu büyük bir sıkıntı teşkil etmektedir. Denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz.”