BÜLENT SAYLAM

Yıllardır sporun içinden gelmiş bir ailenin ferdi olan Beden Eğitimi öğretmeni Fatih Uygun Hoca, Altınordu Keşan Futbol Okullarının faaliyetleri hakkında bilgi verirken; Keşanpsor’un yeniden yapılanması, futbol dışında spor dallarının durumu ve nelerin yapılması gerektiği konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

SPORUN YANINDA ÖĞRENCİLER HER YÖNDEN TAKİP EDİLİYOR

Feride Mehmet Çuhacı Ortaokul bahçesindeki Uygun Halı Sahasında çalışmalarını yaptığı Altınordu Keşan futbol okullarını ziyaret ettik. Altınordu Keşan Futbol Okullarının sorumlusu Beden Eğitimi öğretmeni Fatih Uygun Hoca, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Altınordu Keşan Futbol Okulları olarak yaklaşık 3 yıl, Uygun Halı Saha olarak da 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyleyen Fatih Hoca, sözlerine şöyle devam etti: “Futbol okulu olarak 2002 yılından beri futbol okulları ile uğraşıyorum. Altınordu Keşan Futbol Okulları olarak faaliyet gösteriyoruz. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Çocuklarımızın çok yönlü gelişimini hedeflediğimiz çalışmaları yapıyoruz. Temel futbol becerisinin yanında akademik başarı takibi yapıyoruz, okul ziyaretleri yapıyoruz. Veli takip formlarımız var. Velilerimiz, öğrencilerimizin davranışları hakkında çizelgelerine notlar verip bize dönüş sağlıyor. Biz de buna göre öğrencilerimizle görüşüyoruz. Anne babasını öğretmeni dinliyor mu? Ödevler düzenli olarak yapılıyor mu? Sağlıklı besleniyor mu? Telefon, tablet, bilgisayar kullanımında evdeki kurallara uyuyor mu, kitap okuyor mu, erken uyuyor mu? Kişisel temizliğe dikkat ediyor mu, gibi kişisel gelişim hedeflediğimiz takip çizelgelerini öğrencilerimize veriyoruz. Biz de okulların açık olduğu dönemde birinci ve ikinci dönem en az bir kere olmak üzere tüm öğrencilerimizin okullarını, öğretmenlerini ziyaret edip öğrencilerimiz hakkında bilgi alıyoruz.”

MİLLİ TAKIM KADROSUNA DAVE EDİLEN OYUNCULAR VAR

Altınordu Keşan Futbol Okullarının sorumlusu Beden Eğitimi öğretmeni Fatih Uygun Hoca, ulusal ve bölgesel çapta birçok turnuvaya katıldıklarını, Keşan Genç Orduspor Kulübü olarak da Türkiye şampiyonu oldukları bilgisini vererek bizlere şunları aktardı: “Bol bol turnuvalar düzenleniyor. Biz de düzenliyoruz, turnuvalara katılıyoruz, Ulusal turnuvalara gidiyoruz, bölgesel turnuvalarda gidiyoruz, bire bir turnuvalarımız oluyor. Trakya’da Altınordu'nun 8 tane futbol okulu var, sürekli onlarla da değişik yaş gruplarında özel turnuvalar düzenliyoruz aramızda. Şu an için çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Geçen yıl pandemiden dolayı pek faaliyet gösteremedik. Kapalıydık. Aslında bizim pilot takımımız da var. Biliyorsunuz, Keşan Genç Orduspor Kulübü burada yetiştirdiğimiz yetenekli öğrencilerimizi lisanslayıp ligde oynadığımız Altınordu'nun pilot takımı geçen yıl Keşan Genç Orduspor olarak önceki yıl Altınordu Ligler Türkiye şampiyonu olmuştuk. TFF U 14 Ligi Edirne Şampiyon olmuştuk, 18 maçta 18 galibiyetle. O kadromuzdaki öğrencilerimizden bazıları milli takım aday kadrosuna davet edildi. Bazılarının süper lig birinci lig takımlarından teklifler geldi. Fakat işte bu pandemiden dolayı birazcık onlar da sekteye uğradı. Türkiye Şampiyonasına gidemedik, maçlar yapılmadı. İnşallah bu yıl liglerin tekrardan başlamasını bekliyoruz.”

12 AY KESİNTİSİZ OLARAK ANTRENMANLAR SÜRÜYOR

Altınordu Keşan Futbol Okullarına 2006-2016 yaş aralığında öğrencilerinin olduğunu söyleyen Fatih Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “2006 yılında başlayıp şu an 16 yaşında olan öğrencilerimiz de var. Yani 11 yıldan beri kesintisiz eğitim alan, yani bizde devamlılık esas olduğundan dolayı 12 ay kesintisiz olarak antrenmanlarını sürüyor. Çalışmalarımız, cumartesi pazar oluyor. Yaz tatillerinde hafta içi salı ve perşembe günlerine alıyoruz.”

10 YILDIR KEŞAN’DA FUTBOL UYKUDAYDI

Keşanspor ve diğer kulüplerimizin durumu hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Fatih Hoca bize şöyle yanıt verdi: “Şu an Keşan'da spor deyince zaten Türkiye’de genelde futbol akla geliyor. Keşan’da yine aynı şekilde ön planda futbol var. Bir ara değişik branşlara üzerinde çalışmalar oldu ama futbolda bir süreklilik var. Yaklaşık olarak bir 10 yıldır Keşan’da futbol uykudaydı. Keşanspor’da çok güzel yönetim anlamında yapılanma oldu. Nehir Gergin Başkan güzel bir organizasyon kurdu. Güzel ve büyük hedefleri var. Gerçekçi hedefler var. Anafartalar İdmanyurdu, Kültürspor, Anafartalarspor yollarına devam ediyor. Şimdiye kadar tabii kayıp zaman olarak değerlendiriyoruz bunu. Fakat bundan sonrası için ben çok umutluyum. Keşanspor tabi şehrin takımı, çatı takım diğer takımlarımız da yine aynı şekilde. Zaten kulüp başkanları olarak da biz sürekli istişarelerde bulunuyoruz, sürekli toplanıyoruz. Hepimizin ortak görüşü, Keşanspor’un çatı takım olması. En iyi oyuncuların her zaman Keşanspor’da olması hepimizin görüşü bu. Keşanspor da diğer takımlara ağabeylik yapıyor. Yani bir mevkide elinde 3 tane oyuncusu varsa belki o da diğer kulüplere verecek. Belki de onları tabii Keşanspor yönetimin bileceği iş ama ben tahminlerimi söylüyorum.

BÖLGEMİZİN MERKEZİ ALTYAPI KULÜBÜ OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLADIK

Keşanpsor’un yeniden yapılanmasından sonra alt yapı hizmeti vermeye karar verdiklerini kaydeden Fatih Hoca, “Biz de A takımı çıkartmayı hedefliyorduk. 20 yıllık bir planlamamız vardı ama tabi şimdi Keşanspor kurulunca biz de Keşanspor, altyapı hizmeti vermeye karar verdik. Biz U 16’ya kadar liglerde oynattığımız oyuncularımızın tamamını 16 yaşını doldurduktan sonra Keşanspor’a veriyoruz. Ondan sonra Keşanspor’un takdirine bırakıyoruz. U 17 ve U 19 takımlarında oynatmak istediklerini ellerinde tutarlar sonra başka kulüplere verebilirler. Tabii orası Keşanspor’un bileceği konular. Biz bölgemizin merkezi altyapı kulübü olarak hizmet vermeye başladık.” dedi.

TESİS SIKINTISI VAR

Futbol dışında diğer spor dallarının durumu ve neler yapılması konusunda görüşlerini aktaran

ltınordu Keşan Futbol Okullarının sorumlusu Beden Eğitimi öğretmeni Fatih Uygun Hoca, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yüzme havuzu yazları sezonluk olarak verildiği için daha çok eğlence mahiyetinde oluyordu. Şimdi kapalı yüzme havuzu yapıldığı için 12 ay süreklilik arz edecek. Böyle olunca kulüpleşmeye gidilmesi için önünde bir engel yok anlamına gelir. Keşan’da da bildiğim kadarıyla Gençlik Merkezinde hocalarımız var. Okullarımızda yüzme konusunda hocalarımız var. Dışarıdan kaliteli yüzme antrenörü de getirilebilir.  Voleybol  ve basketbolun da olması iyi olurdu. Dönem dönem oluyor. Biz de mesela Genç Orduspor kulübü olarak voleybol faaliyeti vermek istedik. Hatta smaç makineleri getirdik. Oldukça kaliteli donanım ve ekipman yaptık ama tesisle ilgili yaşadığımız sıkıntılar oldu. Tesis yetersizliği var zaten şimdi okul bahçelerinin kiralanması da son gelen bir yazıyla iptal edildi. Yani okullardaki kapalı spor salonları kullanılamayacak. Yani dolayısıyla bu sportif anlamda birazcık sekteye uğratır. Yani zaten kısıtlı tesis vardı okul salonların da kullanılıyordu. Yani onun için birazcık olumsuz gelişmeler oldu ama şimdi stat yenileniyor. Aşağıda kapalı spor salonu yenileniyor ve ihtiyaç halinde yine birkaç yere tesis yapılabilir. Kapalı spor salonu yapılması gündemde olduğuna dair bilgiler de kulağımıza geliyor. Olması lazım ama yeterli seviyede değil maalesef . Maalesef yeterli seviyede değiliz.