HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Çarşı ve mahalle bekçileri yılbaşı gecesi, saat 23.45 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki 700 Evler Konutları mevkiinde durumundan şüphelendikleri A.S.C.'nin yaptıkları UYAP sorgulamasında 'Hükümlü veya tutuklunun kaçması' suçundan arandığını belirledi. Gözaltına alınan A.S.C., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Bekçiler, 1 Ocak Cuma akşamı, 22.30 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde durumundan şüphelendikleri M.K.'nin yapılan GBT sorgusunda Keşan Asliye Ceza Mahkemesi'nce 'Bina içinde muhafaza altında alınmış olan eşya hakkında hırsızlık' suçundan arandığını belirledi. M.K., gözaltına alındı.

Çarşı ve mahalle bekçileri aynı akşam, saat 23.40 sıralarında 700 Evler Konutları mevkiinde durumundan şüphelendikleri Ş.G.'nin yaptıkları GBT sorgusunda 'açıktan hırsızlık' suçundan firari olarak arandığını tespit etti. Gözaltına alınan Ş.G., emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Bekçiler, 23.50 sıralarında ise Yeni Mescit Mahallesi Huzur Sokak üzerinde ise M.E.'nin yaptıkları üst aramasında kağıda ve folyoya sarılı 6 fişek uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan M.E., emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çarşı ve mahalle bekçileri, saat 01.00 sıralarında da Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Badem Caddesi üzerinde durumundan şüphelendikleri S.A.'nın Malkara Asliye Ceza Mahkemesi'nce, 'adet gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık' suçundan arandığını belirledi. Gözaltına alınan S.A., işlemleri için emniyete teslim edildi. Öte yandan yakalanan şüphelilere, sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan da idari işlem yapıldığı kaydedildi.