HABER MERKEZİ

Olay, 29 Mayıs 2022 Pazar günü meydana geldi. Evlerinin bulunduğu sokakta bisikletleriyle gezen iki çocuk, bisiklet tekerinin yoldaki çukura girmesi sonucu düşerek, yaralandı. Yüzünden ve vücudunun diğer yerlerinden ağır yaralanan Tahsin Borazan (8) ile Bilal İsmailoğlu (15), Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan Bilal İsmailoğlu, Keşan’da yoğun bakıma alınırken, diğer yaralı Tahsin Borazan da Edirne’deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu ağır olan  İsmailoğlu, bir süre yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

KEŞAN BELEDİYESİ’NDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayın ardından, polise ifade veren ailelerin Keşan Belediyesi’nden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Kazaya, yoldaki çukurun neden olduğunu ifade eden mağdur aileler, olayın ardından çocukları için adeta yaşam mücadelesi verdiklerini ve başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere hiçbir belediye yetkilisinin kendilerine geçmiş olsun ziyaretine bile gelmediğini söyledi. Olaydan sonra, maddi ve mamevi olarak birçok mağduriyet yaşadıklarını hatta şifahen görüşmelerine rağmen bir yardım alamadıklarını vurgulayan aileler, yolun bozukluğu nedeniyle Keşan Belediyesi’nden şikayetçi olduklarını söyledi.

AMBULANS VERİLMEDİ İDDİASI

Diğer yandan hastaneye kaldırılan çocuklardan Tahsin Borazan, Edirne’deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği ancak kendisine ambulans hizmeti verilmediği iddia edildi.

Durumu ağır olan Borazan için bir süre ambulans arandığı ve yöneticilerin de devreye sokulduğu fakat yine de ambulans çıkarılamadığı kaydedildi. Mağdur aile, çocuklarını kendi araçları ile Edirne’ye götürmek zorunda kaldıklarını bildirildi. Kazanın ardından, çocukların tanınamayacak hale geldiklerini savunan aileler, yasal olarak her türlü haklarını arayacaklarını dile getirirken, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nı da göreve davet etti.