HABER MERKEZİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Ege Üniversitesi hakkında soruşturma başlattı. Kurul Başkanlığı’nın inceleme oluru üzerine YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmalara başlayan müfettişler, birçok konuda bilgi ve belge talebinde bulundu.

YÖK’ün soruşturmasına konu olan iddialar arasında; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı gibi konular da yer aldı. 

ÜNİVERSİTEYE SÜRE VERİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YÖK’ten önce kendisine gelen şikâyetlerle ilgili “görevsizlik” kararı verdiği, daha sonra şikâyetçi isimlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) konuyu aktardığı öğrenildi.

İz Gazete'de yer alan habere göre, G. H. ve Ç. Ç. isimli kişilerin yetkili makamlara yaptıkları başvuruların ardından işlemleri başlatan YÖK’ün söz konusu iddialarla ilgili Ege Üniversitesi’ne süre verdiği belirlendi. YÖK’ün soruşturmasına konu olan iddialar arasında; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı gibi konular yer alırken, Ege Üniversitesi’nin önemli gelir kalemleri daha önce de farklı zamanlarda gündeme gelmişti.

AK Partili Budak’ın rektörlüğe atanmasının ardından üniversite içindeki otopark işletmeciliğini Ankara merkezli BTM Harita Mühendislik Şirketi yapıyordu. Sürenin dolmasıyla beraber Ege Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere kampüs içindeki tüm otoparklar yeni dönemde Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın iştiraki olan ÜNTAŞ A.Ş tarafından işletilmeye başlandı.