HABER MERKEZİ

Yapılan açıklamada 155 Polis İmdat hattının vatandaş ile Polis arasındaki irtibatı sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veren, suçun önlenmesi, işlenmiş veya işlenmekte olan suçların devamına mani olunması, aydınlatılması ve faillerinin yakalanabilmesi için arayarak veya e-ihbar yoluyla mesaj atarak kullanabileceğiniz sırdaş bir hat olduğu kaydedildi. 155 Polis İmdat Hattı ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ARAYAN KİŞİ KİMLİK BİLGİLERİNİ VERSE DE ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMAZ

“Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT Hattında alınan tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarda bulunan vatandaşın bilgileri kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. Arayan kişiye kimlik bilgileri görevli operatör tarafından sorulmaz. Arayan kişi kimlik bilgilerini verse de üçüncü kişilerle paylaşılmaz. 

155 Polis İmdat Hattı’na gerekli tüm bilgilerin verilmesi, suça ait verilerin toplanması ve soruşturmanın tamamlanabilmesinde ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde büyük önem arz etmektedir.

155 İHBAR HATTI GEREKSİZ YERE MEŞGUL EDİLMEMELİDİR

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, 155 Polis İmdat hattına yapılan gereksiz aramalar neticesinde, Polis imdat hattının sürekli meşgul kalmasına ve gerçekten yardım bekleyen vatandaşlarımızın Polise daha zor ulaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle 155 Polis hattını gereksiz meşgul etmekte ısrarcı olanlar hakkında, Kabahatler Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmaktadır. Bu sebeple 155 ihbar hattı gereksiz yere meşgul edilmemelidir.

Vatandaşın mağdur olduğu durumlarda 155 ihbar hattını herhangi bir olumsuz düşünce ve algıya kapılmadan arayarak ya da en yakın emniyet birimine gelerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak başka çözüm yollarına başvurulmamalıdır.155 hattına gelen ihbarlar suç ve suçluların yakalanmasında veya olayların çözümlenmesinde önemlidir. Bu açıdan halkımızın 155 hattını bilinçli bir şekilde kullanmaları mağduriyetlerinin de en etkin ve hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olacaktır. 

TÜM İHBARLAR SORUMLU AMİRLERCE KONTROL EDİLMEKTE

155 hattına yapılan tüm ihbarlar, belirli zaman aralıklarında sıralı sorumlu amirlerce kontrol edilmekte, bildirilen ihbarlarla ilgili gerekli iş ve işlemi yerine getirmeyen personele gerekli idari ve adli yaptırımlar uygulanmaktadır.

155’ Polis imdat hattına Gelen İhbarların Değerlendirilmesi

• Yapılan tüm ihbarlar gerçek kabul edilir.

• 155’e gelen ihbarlarda açık adres verilmesi istenir. 

• Alınan ihbar sisteme kaydedilir. 

• İhbarın önem niteliğine göre ilgili ekip görevlendirilir.”