Geçen Çarşamba günü, saat 15.10 sıralarında, Enez’e bağlı Yenice Köyü’nde yasadışı yollarla Yunanistan’a götürülmek istenen 500 kilo kaçak deniz patlıcanı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan K.D., hakkında 1208 TL idari para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Yenice Köyü’nde deniz kenarında duran bidonlar ile başında bekleyen K.D.’den şüphelenerek, arama yaptı. Bidonlarda yapılan aramada piyasa değeri 20 bin lira olan ve yasadışı yollarla Yunanistan’a götürülmek istenen 500 kilo kaçak deniz patlıcanı ele geçirildi. Deniz patlıcanlarına el konulurken, K.D. gözaltına alındı. Deniz patlıcanları teslim edildikleri Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince Saros Körfezi’nde denize döküldü. K.D. ise sorgusunun ardından hakkında 1208 TL idari para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

UZAK DOĞU MUTFAĞI VE KOZMETİKTE KULLANILIYOR

Tayvan, Singapur, Hong Kong, Çin ve Kore gibi ülkelerin mutfağı ile kozmetik sanayinde kullanılan deniz patlıcanının, son dönemde Uzak Doğu'ya gönderilmesi nedeniyle yasak olmasına rağmen yoğun olarak yakalandığı bildirildi. Sığ yerlerde yaşayan ve denizi temizleme özelliği bulunan canlının sayısındaki azalmanın denizlerdeki yaşamı olumsuz etkilediği kaydedildi.