SELÇUK GEZER

“KARAYOLLARI TARAFINDAN REKLAM TABELALARIMIZ YIKILMIŞ”

Dernek yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, “Hafta sonu Erikli ve Danişment sahillerinde, karayolları tarafından reklam tabelalarımız yıkılmış. Bizim bu durumdan herhangi bir şekilde haberimiz yoktur. Tabelaların kaldırılacağı tarih bize bildirilmiş olsaydı, işletmeler olarak kendimiz bunları kaldırırdık. Bir tabelanın yapılması ve montajı bize 3 bin 500 TL mal olmaktadır. Bir işletmeye ait 10 tabela yıkıldı ve birkaç tabelanın da nerede olduğunu bilmiyoruz. İşletmelerin maddi anlamda bir kaybı söz konusudur. Pandemi nedeniyle, iş yapamadığımız bir süreçte, bu olayın yaşanması bizleri olumsuz yönde etkilemiştir. Fakat, bazı tabelaların kaldırılıp, bazılarının kaldırılmadığını görmekteyiz. Devletimiz bize destek olurken, birileri bize köstek oluyor. İlgililerin ve yetkililerin bize yol göstermesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“BAZILARIN TABELALARIN YIKILMADIĞINI GÖRMEKTEYİZ”

Tabelaların kaldırılmasındaki gerekçe nedeninin ne olduğunu bilmediklerini belirten dernek yöneticileri, şunları söyledi: “Tabelaların kaldırılmasıyla ilgili kimseye bilgilendirme yapılmadı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ana asfaltın 5 metre yakınına tabela dikilmemesi gerektiğini dile getiriyor. Bundan ötürü de, tabelaları 7-8 metre içeriye diktik. Buna rağmen tabelalarımız yıkıldı ama bazıların tabelaların yıkılmadığını görmekteyiz. Biz kimsenin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Herkese eşit şekilde davranılmasını istiyoruz. Örnek vermek gerekirse; Keşan Belediyesi tarafından Yayla Sahili’nde tabelalar kaldırılırken, 1 ay öncesinden bilgilendirme yapılmaya başlandı. Dolayısıyla, Erikli ve Danişment’te tabelalar konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılması gerekiyordu.”

“ÜZERİNDEN KEPÇEYLE GEÇİLMİŞ”

Yaşadıkları mağduriyeti aktaran dernek yöneticileri,“Tabelalar yıkılmış ve bunların üzerinden kepçeyle geçilmiş. Tabelalar artık, kullanılmaz duruma gelmiş. Bunları artık, hurdaya satmak zorunda kalacağız. Karayolları bizlere gerekli bilgilendirmeyi yapmış olsaydı, bilinçli vatandaşlar olarak tabelalarımızı alırdık. Maddi anlamda kaybımız büyüktür. Yetkililer, reklam tabelalarının nereye dikileceği ve ne kadar ücret verileceği hakkında bize bildirsinler. Biz seve seve gereken şartları yerine getiririz. Yetkililerin bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapmasını bekliyoruz” şeklinde ifadelere yer verdi.