HABER MERKEZİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde alınan duyum üzerine 2 aracı durdurmak istedi. Jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan 2 araç, takip sonucu ekipler tarafından yola kapan atılarak durduruldu. Araçta yapılan aramada, 9 kişinin FETÖ/PDY bağlantıları olduğu belirlendi. 9 şüpheli ile araç sürücüsü ve organizatörler M.T. (34), N.G. (48) ile Suriye uyruklu M.A. (26) ile araçlarda bulunan 4 çocuk gözaltına alındı.
Edirne Jandarma Komutanlığı'na götürülen araçtaki şüphelilerin KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve FETÖ/PDY soruşturması kapmasında yakalama kararı bulunan C.G. (30), KHK ile hemşirelikten ihraç edilen ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen Ö.G. (31), 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edilen A.G. (33), KHK ile astsubaylıktan atılan, FETÖ/PDY soruşturması kapmasında yakalama kararı bulunan ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen Y.K. (26), FETÖ/PDY soruşturması kapmasında aranma kaydı bulunan A.T. (33), KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve FETÖ/PDY soruşturması kapmasında aranma kararı bulunan M.K. (29), FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çalışma izni iptal edilen, daha sonra ise geri verilen E.K. (32), KHK ile astsubaylıktan ihraç edilen ve N.B. adına sahte kimlik kullandığı belirlenen R.K. (28) ve aranma ile suç kaydı bulunmayan İ.K. (37) olduklarını belirledi. 

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan R.K., İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, M.K., A.G. ve C.G. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, muhafaza altına alınan 4 çocuk ise yakınlarına teslim edildi. Diğer şüphelilerin jandarmadaki sorgularının sürdüğü bildirildi.