HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan duyum üzerine Keşan’dan Yunanistan sınırında bulunan İpsala’ya giden M.Y. (45) yönetimindeki 22 NH 921 plakalı aracı, Yeniceçiftlik Köyü mevkiinde durdurdu. Araçta yapılan aramada FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen eski genel cerrah M.A.Y. (34), pratisyen hekim M.D. (31), ev kadını H.Ç. (45) ile sürücü ve organizatör M.Y. yakalanarak gözaltına alındı.
FETÖ’CÜ EŞLERİ İLE BULUŞACAKLARDI
M.D.’nin  15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan kocası eski doktor ile H.Ç.’nin ise aynı suçlamaya aranan eski polis olan eşi ile Yunanistan’da buluşacakları iddia edildi.

KİŞİ BAŞI 6 BİN EURO’YA ANLAŞMIŞLAR

Üç şüphelinin yasadışı yollarla yurt dışına çıkartılması için kişi başı 6 bin Euro karşılığı organizatör M.Y. ile anlaştıkları öne sürüldü. M.Y.’nin de da başka bir suçtan infaz koruma memurluğu görevinden ihraç edildiği ve hakkında 2 ayrı suçtan yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

FİRARİ EŞ, ÖRGÜT ELEBAŞISININ KORUMALIĞINI YAPMIŞ

H.Ç.'nin İstanbul, Çorum ve Muş’ta eşinin görev yaptığı dönemlerde terör örgütünün mahrem imamı olarak görevlendirildiği, N.Ç.’nin ise Çorum Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘terör örgütüne üye olmak’,  İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, suçlarından aranan, eski polis olduğu yıllarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 2 yıl korumalığını yaptığı, emekli olduktan sonra Zaman gazetesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, darbe girişimi sonrası da yurt dışına kaçtığı bildirildi.

Şüpheliler, dün jandarmadaki sorgularının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesi’ne sevk edildi.