HABER MERKEZİ

HIRSIZLIKLAR VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Son günlerde artan hırsızlık olayları vatandaşı çileden çıkardı. Keşan'da evlerden, işyerlerinden ve özellikle inşaat alanlarından demirlerin çalınmasıyla ilgili hırsızlık olaylarının artmasından yaka silken vatandaş, bu konuda artık somut bir adım beklediklerini söylüyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde bir inşaattan çalındığı ve herhangi bir hurdalık durumu olmayan demirlerin, Keşan'daki bir hurdacıda görüntülendiği iddia edildi. Hurdacılar ile ilgili bu konuda gerek Edirne Valiliği gerekse Keşan Belediyesi tarafından bazı önlemler alındığı, ancak uygulama noktasındaki hala gereken özenin gösterilmediği kaydedildi. Vatandaşlar, bu konuda kurum ve kuruluşlar ile STK'ların ortak bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi.

BELEDİYE MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

Çalınan inşaat demirleri ile ilgili görüntüler, Keşan kamuoyunda elden ele dolaşırken, akıllara Keşan Belediye Meclisi'nde, hurdacılar ile ilgili oy birliği ile alınan karar geldi. Keşan Belediye Meclisi'nin 3 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen Şubat ayı olağan toplantısında; "Ülkemiz genelinde birçok İl ve İlçede uygulanmakta olan şehir merkezlerinde kayıt dışı hurda toplanmasının güvenlik sebebiyle durdurulması, ilçe merkezine dışarıdan gelen hurdacıların yasaklanması ve bu yasağı ihlal edenler hakkında Zabıta Müdürlüğü tarafından idari yaptırım uygulanması hususu" görüşülmüştü. Madde hakkında Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Personeli Raif Uysal bilgilendirmede bulunmuş ve yapılan oylamada ilçe merkezine dışarıdan gelen hurdacıların girmesi yasaklanırken, yasağı ihlal edenler hakkında Zabıta Müdürlüğü tarafından idari yaptırım uygulanması oy birliği ile kabul edilmişti.

2 BİN METRE KABLO VE 17 DAİRENİN MUSLUKLARI ÇALINDI

Tüm bu yaşananlardan sonra, 17 Şubat 2022 tarihinde, İspat Cami Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayında, inşaat alanındaki 2 bin metre uzunluğunda anahtar kabloları ile 17 dairenin musluk ile bataryaları çalındı. Polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.