HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Olay, dün, sabah saatlerinde Aşağı Zaferiye Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Evinden çıkan iş insanı A.Y., işyerine gitmek için park halindeki aracına bindi. Bu sırada ön ve arka plakaları sökülmüş olan bir otomobilden inen C.K. de, A.Y.’nin aracına bindi. C.K., belinden çıkardığı kurusıkı tabancayı A.Y.’nin karnına dayadıktan sonra, “Aracı çalıştır gidelim, ben bitmişim, seni de bitiririm” diyerek, tehditte bulundu. A.Y., bu sırada şüphelinin elinden silahı almak istedi. Yaşanan arbedede silahın ateş alması sonucu A.Y. elinden yaralanırken, paniğe kapılan C.K., olay yerinden yaya olarak kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. A.Y., çağrılan ambulansla kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. A.Y., polise verdiği ifadede şüpheliyi tanımadığını söyledi. Polisin olay yerindeki incelemesinde 1 kurusıkı tabanca, 14 mermi ve 1 boş kovan bulundu.

Polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek plakaları sökülmüş aracı O.A.’nın kullandığını, olayı ise C.K.’nin gerçekleştirdiğini belirledi. C.K. ve O.A., polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. O.A., emniyetteki ifadesinde olaydan haberi olmadığını ve iş arkadaşı olan C.K.’nin aracı kullanması için kendisine verdiğini söyledi. O.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. C.K. ise ifadesinde daha önce birlikte iş yaptıkları ve maddi anlaşmazlık sebebiyle A.Y.’nin kendisine haciz gönderdiğini, son 2 aydır ekonomik yönden ve ailevi sebeplerden dolayı bunalımda olmasından dolayı olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.